Hubert Tibor
festőművész kiállításának megnyitója
szeptember 13-án, pénteken 17:00 órakor.

 Megnyitja:
Goldoványi Zoltán

Aukciót levezeti:
Prajczer Tamás

az Óhegy Klubházban,
(1037 Bp. Toronya utca 33.)

A festészeti utam

A festészeti utam során minden lehetőséget megragadtam, hogy új dolgokat tanuljak és fejlődjek. Az 50-nél több kiállításom volt. Ami nemcsak a közönség visszajelzését segített megszerezni, hanem engem is megerősített abban, hogy hasznos volt a munkát és energiát befektetni a festészetbe. Érdekes és izgalmas volt végig járni ezt az utat, amely több mint 12 évig tartott. A fejlődésem folyamatos volt, és szerencsére mindig volt mellettem egy mentor, aki támogatta és irányította a fejlődésemet.

2015-ben sikeresen teljesítettem az „SMV 2000 Festőtanodának” a mester kurzusát, amelyre több éven át készültem. Az egyik legnagyobb változás az volt, hogy tudatosabban kezdtem el festeni, elhatározva, hogy önmagam legyek a festészetben.

Az alkotás során inspirációt merítettem mások munkáiból, de mindig a saját látásmódomat követtem. Rájöttem, hogy nem tudok úgy festeni, mint mások, de ezt nem is bánom. Szerencsére a mentorom is megértette ezt, és lehetőséget adott arra, hogy szabadon dolgozzak.

Mindig is türelmetlen voltam a részletekkel kapcsolatban, ami miatt a munkáim gyakran felületesek voltak. Azonban ez idővel az én egyedi stílusommá vált. A festészet számomra nemcsak hobbi, hanem egy eszköz, amelyen keresztül kifejezhetem magam.

Az évek során sokat tanultam, többek között a színek keveréséről és a technikai részletekről. Kezdetben nem ismertem jól a színeket, és az árnyalatok keverése is nehézséget okozott. Az akvarell technikákat például sokáig nem sikerült elsajátítanom, mert türelmetlen voltam a száradási idők kivárásában. Azonban folyamatosan fejlődtem, és ma már magabiztosabban kezelem ezeket a technikákat.

A festészetem továbbra is fejlődik, és mindig nyitott vagyok új technikákra és ötletekre. Például a mesterséges intelligencia használata is nagy hatással volt rám. Ez egy új eszközt adott a kezembe, amely segít javítani a munkáimon. Egy-egy kép esetében megkérdeztem a mesterséges intelligenciát, hogy mit javasolna változtatni, és ezáltal sikerült finomítani és javítani az alkotásaimon.

Bár még sokat kell tanulnom, izgatottan várom a jövőt, és remélem, hogy továbbra is fejlődhetek, mind a klasszikus, mind a modern festészeti irányzatokban. A mesterséges intelligencia bevonása új lehetőségeket nyitott meg számomra, és bízom benne, hogy ezáltal még érdekesebb és összetettebb műveket hozhatok létre a jövőben.

Örömmel meghívok minden érdeklődőt a 80. születésnapom alkalmából rendezett kiállításom megnyitójára.

A megnyitó után egy aukciót rendezünk, ahol a kiállításon  nem szereplô, helyszínen, bemutatott képeimre lehet licitálni. A bevételt jótékony célra fordítom.

HubertTibor festőművész