„Válaszd az egészséget”
Előadás:
május 24-én, pénteken 16:30-kor,
az Óhegy Klubházban.

Felfedező túra:
május 25-én, szombaton, 10:00 órakor,
indul az Óhegy Klubháztól.

Gyógynövény felfedező túra

Első alkalommal inspiráló előadás zajlott az Óhegy Klubházban a természet kincseiről, és a gyógynövényekről. Az előadó, Dr. Fülöp László, elköteleződéssel beszélt a természet adta lehetőségekről, a különféle gyógynövények jótékony tulajdonságairól, és betekintést nyújtott, hogyan alkalmazhatjuk őket a mindennapi életben. A program lehetőség volt arra is, hogy közösségünk tagjai tapasztalatokat cseréljenek, ötleteket osszanak meg egymással.

A gyógynövények nem csupán egészségünk megőrzésében játszanak fontos szerepet, de környezetünk és a bolygónk szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak. Tanulmányozásuk és alkalmazásuk évezredek óta szerves része a tudományos kultúrának, mely érinti a botanikát, a kémiát, a farmakológiát és az orvostudományt.

Örökzöld téma a fenntarthatóság és a biodiverzitás megőrzése is. A túlzott gyűjtés és a természetes élőhelyek csökkenése veszélyeztetheti számos gyógynövényfaj fennmaradását, ezért fontos, hogy fenntartható módon használjuk ezeket a növényeket, és támogassuk azok megőrzését.

A gyógynövények gyógyító erejéről szóló előadás-sorozatunk május 24-én, pénteken 16:30-kor folytatódik az Óhegy Klubházban, majd ennek folytatásaként részesei lehetünk egy különleges kalandnak, május 25-én, szombaton, 10:00 órától a Hármashatárhegyen. A közel három órás „Gyógynövény felfedező túra” az Óhegy Klubháztól indul.

Az út során szakértő vezetőnk segítségével megismerhetjük a gyógynövényeket terepen, bővíthetjük tudásunkat, hogyan élhetünk egészségesebben és természetesebben segítségükkel.

Mindenkit szeretettel várunk, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött. Érdeklődni és regisztrálni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Habdák Gabriella - egészségmentor
habdakgabi@gmail.com