művészeti-önismereti workshop
az Óhegy Klubházban,

Tenk Dóra művészeti mentor vezetésével.
Április 17., május 8. és 29.,
szerda, 17:30-19:30 között. 

Öröm a mindennapokban

Nagyon fontos, hogy megtaláljuk az örömöt az életünkben. Annyira felgyorsult a világ, hogy alig leljük meg benne magunkat, a belső egyensúlyunkat és az eddig biztosnak tűnő értékeket. Nehezen tudunk csak megállni, lelassulni, pihenni, jelen lenni. Nagyon tudatosnak kell maradnunk ahhoz, hogy ne emésszen fel minket mindaz, ami körbevesz. Ráadásul egyre több a bizonytalanság is a világban, és ha nincs kellő stabilitásunk, akkor állandóan elveszve érezhetjük magunkat.

Segítő szakemberként a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy megmutassam az embereknek, hogy mennyire fontos a mentális jóllét és a lelki rugalmasság. Ezek azok a készségek, amelyek hozzásegíthetnek minket a folyton változó világunkhoz történő sikeres alkalmazkodáshoz. Meg kell találnunk, hogy minket mi tud megerősíteni, kiszakítani, feltölteni, mi okoz számunkra örömet. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy messzire kell utazni hozzá és sok pénzt kell rá költeni. Pedig legtöbbször ott van előttünk, körülöttünk mindaz, ami segíthet.

A természet egy végtelen energiaforrás, bármikor meríthetünk belőle. A növények és az állatok „túlgondolás” nélkül csak teszik a dolgukat. Bármi is történjen a világban, a nap minden reggel felkel és a fák minden tavasszal zöldbe borulnak. Az évszakok és természet körforgása megnyugtató érzést adhat számunkra.

Egy papír és egy ceruza is könnyen a kezünkbe kerülhet és kiírhatjuk, kirajzolhatjuk magunkból az érzéseinket, ahogy el is énekelhetjük vagy eltáncolhatjuk szabadon. Szerintem a legfontosabb a fantáziánk, mert abban mindig szabadok vagyunk. Ott bármit elképzelhetünk, megvalósíthatunk, bárhova utazhatunk, elbújhatunk és pihenhetünk. Tanuljuk meg újra használni a fantáziánk adta lehetőségeket és váljunk általa saját magunk örömforrásává!

Az Óhegy Klubházban általam vezetett három alkalmas foglalkozás sorozat betekintést enged egy olyan művészeti-önismereti eszköztárba, ami segít kiszakadni a mindennapokból, feltárja a rejtett erőforrásainkat miközben önismereti élményt ad. Három éve dolgozom coachként, trénerként és művészeti mentorként. A háromheti rendszerességgel megvalósuló alkalmakon az alap művészetterápiás módszertant hangtál-relaxációval egészítem ki. Témánk az elengedés, megengedés lesz, amihez a természetet, az évszakokat és az 5 fő elemet: vizet, tüzet, földet, fát, fémet fogjuk segítségül hívni.

Foglalkozások április 17., május 8. és 29., szerdán 17:30-19:30 között. Részvétel 5000 Ft/alkalom. A minimum létszám 6 fő, maximum 12 fő. Jelentkezés az alábbi címen. Várom kedves érdeklődőket:
Tenk Dóra | dora.tenk@gmail.com | www.tenkdora.hu