Vélemények bormintákról, borkóstolóknak
április 26-án, pénteken, 17.00 órakor.
az Óhegy Klubházban.

Tavaszi bormustra

Történelmünkhöz igazodóan emlékeznünk kell arra, amikor a Hegyvidékünk szőlődomb volt. Éppen 15 éve annak, hogy Klubházban először bormustrát tartottunk. Bár már korábban is tanulmányoztuk a hegyvidéki borászok bormintáit, csak „borverseny” keretében. Ez már nem a borászok versenye, hanem mustra, ahol jeles borszakértők véleményt mondanak a termelőktől hozott bormintákról. A háromfős zsűriben idén is részt vesz Nyikos István borbíra, a Magyar Bor Akadémia alapító tagja, Segesdi Gábor, a Magyar Sommelier Szövetség elnökségi tagja, valamint Viniczai Sándor, a Magyar Bor Akadémia tagja, a Borászati Füzetek felelős szerkesztője.

A bírák vezetik a vendégeket végig, palackról palackra. A hozott bormintákról véleményt mondanak, tanácsokat adnak a bor érlelésére, kezelésére, az esetleges hibák megelőzésére. De a bormustra segíti a borkóstolókat is. A laikus borkedvelő számára is érthető módon ismertetnek néhány technológiai megoldást a must és a bor kezeléséről, a hordó tisztán tartásának módjáról, a kén és a faélesztők szakszerű alkalmazásáról, mindezek borban érezhető hatásairól. Az eseményen szó lesz fajtákról, bortípusokról, ízekről, borkultúráról és kulturált borfogyasztásról.

A mustrán részt vesz az Egyesület Kórusa is, akik olykor vidám dalokkal szórakoztatják a megjelenteket.

Felkérjük tehát a hegyen élő bortermelőket, hobby-borászokat, vegyenek részt ezen a kellemesnek ígérkező, tanulságos Táborhegyi bormustrán. Jelentkezni lehet a bormustra fő szervezőjénél, Varga Bélánál a 70-315 9698 telefonszámokon.

Belépő: borászoknak 2 üveg a saját bormintából; érdeklődőknek pedig a kísérő falatok költsége 2000 Ft. Javasoljuk, jöjjön el bátran. Rossz bort nem talál, esetleg nemszeretem bort, de az is megérdemli a figyelmet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!