Virágvasárnapi villőzés

Díszes tojást készítünk, villőfát díszítünk 
Óhegy Klubházban 

március 24, vasárnap 16:00 órától.

Ezen a napon a villőzést, a zöldágjárást, vagy a zöldághordást, a húsvéthoz tartozó népszokást szeretnénk megidézni, készülve a Húsvét ünnepére. (A Villő szó eredete a szlovák vila, azaz tündér, illetve a latin villus, azaz lomb szavakra vezethető vissza.). 
A húsvéti ünnepkörben, így virágvasárnap, szokás volt, hogy a lányok villőágnak nevezett zöldágakat szalagokkal, kifúrt hímes tojásokkal díszítettek fel, majd – néhány helyen a legényekkel együtt – a tavasz behozatalának jelképeként, a zöld ágakkal énekelve vonultak végig a falu utcáin. 
A Táborhegyen kiszebábú elégetésével a telet már elűztük. Itt az ideje, hogy köszöntsük a tavaszt, és Villő tündér segítségével az egészséget a megújulást bevigyük az otthonokba! Virágvasárnap délután Dumitriu Gabi segítségével „csináld magad” tojás, és tavaszi dekorációkat készítő foglalkozást (DiY) tartunk az Óhegy Klubházban. Az elkészült tojásokkal közösen feldíszítjük a Klubház udvarán álló aranyvessző bokrunkat. Bízunk benne, hogy sok tavasz tündér látogat el hozzánk, és gyönyörű villőfánk lesz!
Természetesen, aki nem tud eljönni a rendezvényre, de szeretné díszíteni közösségi villőfát, az a következő napokban bármikor elhozhatja a hímes tojását és ékesítheti vele a villőfánkat! 
Meglepetésként készülünk még egy hatalmas tojással is, ami a húsvéti fotózás ékessége lesz! 
További részletek olvashatók a honlapunkon, és az FB oldalunkon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.