Nőnapi köszöntő

Berecz András 
ének és mesemondó estje
március 9-én, szombaton 18:00 órakor. Parasztfurulyán közreműködik:
Sáringer Kálmán

Berecz András időtlen idők óta énekli és meséli, az időtlen idők óta létező, sajnos mára eltűnő hagyományos kultúra gyöngyszemeit. Tudván tudja, hogy mennyire fontos számunkra a természeti környezetével együtt élő, a Teremtővel együtt munkálkodó régi ember tapasztalata és tudása a világról.
A hiteles előadói tehetségének egyik forrása a kunságból származó édesanya öröksége, másik a kitartó gyűjtőmunka, amely nem csak a magyar nyelvterület, de a rokon népek folklórjára is kiterjed. 
A táncház-mozgalommal kialakulásával egy időben indult a pályája az Ökrös zenekar, az Egyszólam együttes, az Új Stílus együttes énekeseként. Később, saját szavaival: „hajszolt embertársai örömét keresgélő énekes mesemondó” lett. 
Éneklő mesélő lemezek, kazetták CD-k mellett könyvet írt többek között a hagyományőrző énekesekről és az éneklésről, a csuvas népköltészetről. Dokumentumfilmekben mutatja be  a még élő nagyotmondó mesélő hagyományt Erdélyből, a pásztoréletet, a csuvas népművészetet. 
Berecz András mesemondó ez alkalommal ízes, „sarkára állított szavakkal, dallal” köszönti a hölgyeket, és egyedül mesél társairól, történeteikről. Mi biztos többen leszünk, mint társai. A mesemondó mellett pedig közreműködik Sáringer Kálmán parasztfurulyán. Belépő díja 3500.- Ft. A kötött létszám miatt kérjük, hogy jegyét előre szerezze be az Óhegy Klubházban gondnokunktól (elérhető a hátsó kisházban), vagy vásárolja meg – nem kártyával - az Erdőalja úti ABC-ben
(1037 Erdőalja út 79.).