Közelebb

Családi Krisztina festőművész kiállítása nyílik az Óhegy Klubházban.

február 9-én, pénteken 17:30-kor.
Megnyitja: Muladi Brigitta művészettörténész, kurátor.

Családi Kriszta Táborhegyen élő festőművész munkáiból nyílik tárlat, az elmúlt 3 évben készült képeiből válogatva, melynek a "Közelebb" címet adta. Kriszta, aki tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Festők Társaságának és számos fontos hazai tárlaton vett részt, kiemelt jelentőséget tulajdonít Óhegy Klubházi megnyitójának, hiszen ez most számára egy "otthoni" megjelenés. A kiállítást megnyitja Muladi Brigitta művészettörténész, a Ferenczy Múzeum kurátora.
A kiállított képek a távolság fizikai-elméleti és lelki-érzelmi szempontjait állítják szembe, lehetőséget adva személyes nézőpontjaink, önismereti törekvéseink, és a feltétel nélküli befogadásunk önvizsgálatára. A jórészt nagyméretű képekből álló válogatás külön – külön, és egyben is kísérletet tesz a határok, a határaink átértelmezésére. Munkáiban igyekszik megmutatni a szín és felület elemi erejét, szabadon, a megszokott keretektől mentesen. A végtelen megragadásának vágya a leginkább rá jellemtő kulcsfogalom.
Kriszta a kezdetektől lelkes követője a Klubházunkban működő Óhegy Kortárs Klubnak, és festészetén keresztül minden bizonnyal a laikus műkedvelőink is közelebb kerülhetnek a kortárs művészet lényegének megértéséhez- a kiállítás címe is többek között ezt üzeni.