Madárkarácsony

Vendégeljük meg az ég madarait!A séta várható időtartama 60 perc, majd után átsétálunk a Szent Donát kápolnába, ahol 16:00 órakor meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát.
December 24. 14.00

Találkozó az Erdőalja út és a Remetehegyi út sarkán

Hagyományteremtő szándékkal Óbuda Hegyvidékiek Egyesülete Madárkarácsonyt rendez a Táborhegyi parkban. A park rendszeres látogatói már ki is választottak egy gyönyörű őshonos fekete fenyőt, az idei év madárkarácsonyfáját.
Hogyan is lesz madárkarácsonyfánk?
A fenyőfát az Erdőalja úti iskolások, az Óbuda Hegyvidékiek Egyesülete, a Hegyvidék lakosai, és minden kedves kiránduló ékesítheti az általa hozott madáreledellel (cinkegolyó, madárkalács, féldió, alma, körte napraforgófej magokkal), vagy éppen egy karácsonyfadísszel.
Piroch Zsuzsa és Rezső az Erdőlaja úti iskolások segítségével már az utolsó tanítási napokon elkezdik a Madárkarácsonyfa díszítését, majd 24-én, vasárnap, Madárkarácsonyi sétát tartanak a Táborhegyi parkban.
A séta alkalmával a közösségi madárkarácsonyfájn mindenki elhelyezheti az általa hozott madárbarát díszt, miközben Zsuzsától és Rezsőtől meg tudhatja, hogy milyen madarak élnek a parkban, melyik marad itt télen, mit esznek, és a madáretetés szabályait is elsajátíthatja.
A séta várható időtartama 60 perc, majd utána átsétálunk a Szent Donát kápolnába, ahol 16:00 órakor meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát.
Ha nem tudsz részt venni a sétán:
Ha a karácsonyi előkészületek miatt nem tudsz részt venni a sétán, de szívesen lennél részese a közösségi Madárkarácsonyfa történetének, arra buzdítunk, hogy amikor időd engedi, sétálj egyet a Táborhegyi parkban. Az útjelző nyilak segítségével könnyen megtalálod a Madárkarácsonyfát, majd te is helyezd el a madárbarát díszedet (cinkegolyó, madárkalács, féldió, alma, körte napraforgófej magokkal), vagy éppen egy karácsonyfadíszed. majd készíts fotót. A madarak és mi is nagyon örülni fogunk a látogatásodnak!
Fényképeidet az egyesulet@ohegy.hu e-mail címünkre küldjed!