Csend-tér 

Kiállítás a T-Art alapítvány gyüjteményéből
Megnyitja: Tenk Dóra az Alapítvány kurátora Közreműködik: Füzesi Fruzsina mandalafestő, hangtálterapeuta    
December 1. péntek 18.00 
az Óhegy Klubházban  

A T-Art Alapítvány 33 éve működik a harmadik kerületben. Ez idő alatt egy közel 600 darabos kortárs gyűjteményt hozott létre. A gyűjtemény gondozása mellett fő tevékenysége a művészek támogatása és a kortárs művészet széles körben történő megismertetése, amihez kiállításokat szervez, kiadványokat ad ki, tárlatvezetéseket, foglalkozásokat tart. Megalakulása óta aktív szerepet vállal a kerület kulturális életében. 2014-ben például Egyesületünket segítette a Golgota szoborcsoport felújításában. 
Az adventi időszakban megvalósuló kiállítás a gyűjteményből azokat az alkotásokat mutatja be, melyek alkalmat adnak a nézőnek a megállásra, a lelassulásra és az elcsendesedésre. A kiválogatott alkotások formavilága letisztult, színvilága visszafogott, a képek hangulata meditatív. A mai rohanó világban csak úgy lehet igazán feltöltődni, kikapcsolni, ha le tudunk lassulni, befelé figyelni és a valódi értékekre koncentrálni. A kiállított képek nyújtotta vizuális élmény ehhez segít hozzá.
Tenk Dóra, a kiállítás kurátora, az alapítvány alapítójának, Tenk Lászlónak a lánya nyitja majd meg a kiállítást, aki művészeti ismeretterjesztő tevékenysége mellett önismereti szakemberként is dolgozik. Munkájában összekapcsolódik a művészet és az önismeret. Tapasztalatai szerint a művészet befogadása közelebb tud vinni magunkhoz és másokhoz. A kortárs művészet egyfajta kritikus tükröt tart a néző elé, változásra és változtatásra inspirál. 
Füzesi Fruzsina a szavak helyett a meditatív élményt segítő hangszerekkel kapcsolódik legszívesebben a világhoz és most ehhez a kiállításhoz. Mandalák és üvegdíszek festése mellett hangtálterápiával is szépíti es nyugtatja a környezetét, amiből ízelítőt kaphat majd a megnyitó közönsége.