Barbie party

„Barbie az igazi szőke nő”
Polgár Mónika muzeológus ismertetője.
Gyerek-felnőtt jelmezverseny, Kézműves sarok, Tombola, Fotobox, Barbie Just Dance.
November 24. péntek 18:00
az Óhegy klubházban.

Barbara Millicent Roberts (Barbie) 1959. március 9-én született New Yorkban. Az eltelt több mint hatvan évben Barbie félelmetes karriert futott be. A kezdeti csíkos fürdőruhás modellből stewardess, énekesnő, nővérke majd orvos lett, de volt már mérnök, asztronauta, üzletasszony, képviselő vagy természettudós is. 
Mára már a Barbie babák épp annyira különbözőek, mint amennyire mi hús-vér lányok is sokszínűek vagyunk. Vannak különböző etnikumú, testalkatú, haj és szem színű babák is.
A 70-es 80-as években Magyarországon a legnagyobb királyság az volt, ha valakinek eredeti Barbie babája volt, nem a silány itthon kapható replika. Barbie szimbólummá vált, a vágyott Nyugati szabadságot jelképezte. A szürkeséggel szemben az álmok rózsaszínét testesítette meg. Az igazi amerikai álmot, ahol mindent elérhetünk. 
Legyünk egy estére mi is igazi Barbiek és bulizzunk együtt az Óhegy Klubházban! Nézzük a világot rózsaszín szemüvegen át, és természetesen Kent se hagyjuk a bányában dolgozni! 
Polgár Mónika muzeológus „Barbi az igazi szőke nő” című előadásából megtudhatjuk, hogy hogyan vált a divatbaba valódi ikonná. Aztán lesz Barbie just dance, pinata, kézműves sarok, fotobox és tombola!
A legeredetibb, legviccesebb jelmezes Barbiekat és Keneket díjazzuk! 
Az igazi Barbie több mint 60 éves! Szóval a korod sem akadálya, annak, hogy otthon maradj! Kíváncsiak vagyunk,” Te milyen Barbie vagy?” Mert mindenkiben lakik egy igazi Barbie!
Belépő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ingyenes. 
Ajánlott dresskód: pink, rózsaszín, magenta.