A művészet helye a válságok idején 

vetítettképes előadás és beszélgetés

Szeptember 12. kedd - 18:00
Találkozó: ​az Óhegy Klubházban

A szeptemberi, évadyitó klubesten aktuális Art&Business kérdést feszegetünk: az üzleti közegben, a globális iparágak körében mi a kortárs művészet jelenlegi státusza, mik az esélyei és mi a perspektívája? 
A beszélgetést felvezető előadásról pár közelítő, ötletadó gondolat, előzetesen: „Sokszor, valós jelentését illetően mégis bizonytalanul használjuk ezt a szót a kommunikációban: KULTÚRA. Sokak számára a film-színház-muzsika, irodalom és hasonló szavak ugranak be gyors asszociációként, de vajon mit takar, és hol helyezkedik el ez a fogalom az emberi szükségletek hierarchiájában? – merülhet fel benned a kérdés. A válasz: mindenhol jelen van, hiszen emberiszükségletekről beszélünk, és a kultúra (vagy éppen annak a hiánya) az, ami az embert ilyen vagy olyan emberré teszi.
Nem állítok ezzel mást, mint hogy a Maslow-piramis egésze – a kultúrára épül. Azaz: ha láttunk már valódi piramist, itt is van olyan elem, ami nem látszik: maga az alap. Kis alapra kis piramis, nagy és erős alapra nagy piramis építhető – ez a kulturális kontextusra is igaz. Az alap pedig – nem tréfadolog.
Ha belegondolunk, a világunkat fenyegető mindennapi válságokra (bizalmi válság, klímaszorongás, infláció, pandémia, fenntarthatóság, gender-balansz, egészségügyi helyzet, migráció, stb – sajnos még sorolhatnám), könnyedén megállapíthatjuk, hogy bizony egytől egyig kulturális gyökerekre vezethetők vissza, és valahol minden mindennel összefügg.
A brandekre most fokozott figyelem irányul (és ezzel felelősség is hárul) a mai világban a válságok kezelésével kapcsolatban: a trend ezért minden bizonnyal az „őszinteség és bátorság” lesz, amely azt érezteti majd a fogyasztóval, hogy nincs egyedül, hogy törődnek vele.
A brandeknek ezért attitűdváltásra van szüksége, és keményen bele kell állniuk a változásokba.
Ebben a harcban a művészetekre abszolút számíthatnak partnerként, de ehhez mindenekelőtt az kell, hogy elnyerjék a művészeti szcéna bizalmát. 
Ezt a versenyelőnyt viszont csak a legtisztább szándékú márkák élvezhetik majd.”  /Gajzágó György/

Ha nem voltál jelen a korábbi alkalmakon, semmi gond! – az este úgy lesz felépítve, hogy akár egy teljesen laikus is új felismerésekkel és a megértés élményével térhessen haza. Tarts velünk!
Ha eljössz, a beszélgetés végére minden bizonnyal jobban fogod érteni az art world, a kortárs világ rejtett mintázatokkal és protokollokkal működő ökoszisztémáját. 
Jelentkezés: a rendezvény előtt, időben kiküldött ÓHEGY hírlevél linkjén vagy az Egyesület Facebook-oldalának rendezvényünkhöz kapcsolódó posztján keresztül. Minden alkalommal beszélgetés, piknikbüfé és könyvsorsolás – szeretettel várunk!

Üdvözlettel, a Klub vezetője: Gajzágó György art@artcenter.hu