Ez évben is keressük az Óhegy
Legjobb Szakácsát és az Óhegy Legjobb Cukrászát! A téma: 1848 illetve a 19.
század második fele. Itt már nincsenek „tiltott” alapanyagok, bátran lehet
használni paprikát, paradicsomot, krumplit, kukoricát is! Ebben a korszakban a
magyaros ételek voltak a legnépszerűbbek: gulyásleves, húsleves, bableves, sült
hurkák, pecsenyék és kolbászok, paprikás szaftos ételek, káposzta-variációk,
stb. Ez nem a párolt zöldségek és vegetariánus ételek időszaka! A sütemények
közül a piték, fánkok, bélesek, palacsinták vitték el a pálmát, de
természetesen a különféle torták is népszerűek voltak. A fentiek ismeretében
várjuk a jobbnál-jobb fogásokat!
Felhívjuk a tisztelt jelentkezők
figyelmét, hogy főzni a helyszínen (a Klubház kertjében) lehet, kizárólag
bográcsban. Más főzőeszköz (gáz – vagy villanyrezsó, gázzsámoly stb.)
használata a versenyen nem megengedett, az egyenlő esélyek biztosítása végett!
Az alapanyagokat, fűszereket, a bográcsot és az állványt a versenyzőknek kell
magukkal hozni, tűzifát mi adunk. A szakácsoknak kb. 15 adag ételt kell főzni,
amelyet aztán a közönség a helyszínen megvásárolt jegyek átadásával kóstolhat
meg. Az egyesület a szakácsok által begyűjtött jegyek árát fizeti ki, így ennek
arányában térülnek meg a résztvevők alapanyag kiadásai. Az ételeknek 13:30-ra
kell elkészülniük, eredményhirdetés 14 óra után várható. Közönségdíj is kiosztásra kerül, amit az a szakács kap, aki a
legtöbb kóstolójegyet tudja felmutatni. Hogy a versenyzőknek kellő számú helyet
tudjunk biztosítani, ezért kérjük, jelezzeszándékát az alábbi email címen vagy telefonszámon.
Különösen fontos, mert a versenyzők száma a kert szűkössége miatt korlátozott.
A szakácsverseny győztese az
oklevél mellé egy kupát kap emlékül, neve pedig felkerül egy nagy kupa
talapzatára, ahol már az előző évek nyertes szakácsainak a nevei is sorakoznak.
A
cukrászversenyre jelentkezőknek viszont otthon kell
elkészíteniük a versenyre benevezni kívánt süteményeket, amelyeket szintén
június 11-én, legkésőbb 13 óráig kell leadni a Klubházba, mellékelve egy
borítékot, rajta egy jeligét, benne pedig a cukrászjelölt nevét és a receptet. A
cukrászverseny győztese is az oklevél mellé egy kupát kap emlékül.
Sok szeretettel várjuk a
jelentkezőket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy elmélyedjenek a
korabeli konyha rejtelmeiben, és az eredményekkel majd a vendégeket is
megörvendeztessék! Jelentkezni lehet tehát az alábbi elérhetőségeken:
egyesulet@ohegy.hu
+36 30 333 2902