Volt egyszer egy Familia Kft.

Május 13. szombat - 17:00
A kilencvenes évek népszerű televíziósorozata. Lakatos György forgatókönyv író, hangmérnök nosztalgia műsora. A műsorra „Meglepetésvendég” is érkezik.

A Família Kft. az egyik népszerű magyar televíziós filmsorozat volt az 1990-es években. A sorozat Gát György és Szurdi Miklós nevéhez fűződik. Magyarországon ez volt az első szituációs komédia. A pilot epizódokat 1991. októberében sugározta a Magyar Televízió, akkor még Szép apukát Szombathy Gyula, Kövér apukát pedig Balázs Péter alakította, őket váltotta föl később Ádám Tamás (Szép Károly), és Nagy Zoltán (Kövér Lajos).A Família Kft. nyolc éven át volt műsoron, ám időközben megjelentek a kereskedelmi televíziók (TV2 és az RTL Klub), és ezeknek a csatornáknak a kínálatdömpingjével a sorozat már nem tudott versenyezni. 1999-es megszűnéséig összesen 385 rész készült belőle. Eddig a száraz adatok.
A történet számomra is 1991 nyarán kezdődött. Akkor már 20 éve dolgoztam a Magyar Televízióban, mint hangmérnök. Közvetítő kocsink egy fura TV-játék forgatását kezdte el a MAFILM, egyik műtermében. Ki gondolta volna akkor, hogy a sorozat kilenc évig szombatonként a TV elé ülteti a magyar tv nézőket. Pedig így volt. 
És mennyi minden történt még velünk. Forgattunk Görögországban, Tunéziában, Spanyolországban, Olaszországban, Törökországban. Magyarországon, Szegeden és Egerben is. A Família Kft. az ország családja lett, és a stáb is egy családdá forrt össze. Számtalan szép emléket, megható pillanatokat éltünk meg. És közben rengeteget nevettünk. Én pedig a hangmérnökség mellett író is lettem. 
Ezt a kilenc évet próbáljuk most felidézni. Jeleneteket, soha nem látott, érdekes pillanatokat, a Família musical zenéjét, és sok-sok kulisszatitkot.
Mindenkit szeretettel várok! 
Lakatos György