Van képünk hozzá!

Május 12. péntek - 17:30
Corvin Művészkör bemutatkozó kiállítása az Óhegy Klubházban, 
A kiállítást megnyitja:Terdik Szilvia

A Mátyásföldön működő Corvin Művészkör -amely alapvetően a XVI. kerületben élő alkotókat, művészeket fogja össze-, immár több, mint 58 éves hagyománnyal rendelkezik. Tagjaink sorában neves kerületi és nemzetközi művészek egyaránt megtalálhatók. Tevékenységünk alapvetően egy olyan alkotói közösség létrehozására irányul, amely ösztönzően hat a különböző művészeti ágazatokhoz tartozó képzőművészeti alkotások készítésére. Művészkörünk tagsága leginkább festőkből és grafikusokból áll, de vannak közöttünk fotósok, fafaragó, intarzia-készítő, textil-, tűzzománc- és üvegművész, keramikus és magas színvonalú gyöngyfűző is. 
Tagjaink számos önálló és csoportos kiállításon mutatták már be az alkotásaikat, nemcsak a fővárosban, hanem az ország több településén is. A Művészkör életében egyre nagyobb szerepet kap a különböző eseményeken, kiállításokon való közös részvétel és a folyamatos önképzés is. Következetesen keressük a kapcsolódási lehetőségeket más kulturális szervezetekkel, mint például a Krúdy Gyula Irodalmi Kör – amely már névválasztásából adódóan is erősen kötődik Óbudához és a terület irodalmi múltjához. 
Az Óhegy Klubházban tagjaink válogatott munkáiból láthatnak majd egy összeállítást, amelyben tizenöt művészünk fog bemutatkozni. Színes és változatos anyaggal készülünk, amely jól reprezentálja majd az alkotóink széles skáláját, stílusban és technikában egyaránt. 
A kiállítás megtekinthető június 6-ig.