Tavaszi bormustra

Április 21. péntek - 17:00
Óhegy-klubházban

Újra bormustra a Klubházban. Az első bormustra 15 évvel ezelőtt 2009-ben volt, bár már jóval korábban is tanulmányoztuk a hegyvidéki borászok bormintát, csak „borverseny” keretében. Ma már Hegyvidékünk nem szőlődomb, de számos szomszédunk van, akiknek másutt van szőlőjük, Aranyhegyen, Pilisborosjenőn, Ürömön vagy éppen Tokajban, és bortermeléssel foglalkoznak. Ezért gondoltuk azt, hogy változatlanul helye van egy bormustrának. Ez tehát nem verseny, hanem mustra, ahol jeles borszakértők véleményt mondanak a hozott bormintákról. A háromfős zsűriben idén is részt vesz Módos Péter borbíra, a Magyar Bor Akadémia nyugállományú elnöke, Séra Mihály az Eszterházy Pezsgőgyár tulajdonosa, borász, valamint Viniczai Sándor, a Magyar Bor Akadémia tagja, a Borászati Füzetek felelős szerkesztője.

A bírák vezetik a vendégeket végig palackról palackra, a hozott bormintákról véleményt mondanak, tanácsokat adnak a bor érlelésére, kezelésére, az esetleges hibák megelőzésére. Ezáltal a laikus borkedvelő számára is érthető módon ismertetnek néhány technológiai megoldást a must és a bor kezeléséről, a hordó tisztán tartásának módjáról, a kén és a faélesztők szakszerű alkalmazásáról, mindezek borban érezhető hatásairól. De a bormustra segíti a borkóstolókat is. Az eseményen szó lesz fajtákról, bortípusokról, ízekről, borkultúráról és kulturált borfogyasztásról.
A mustrán részt vesz az Egyesület Kórusa is, akik olykor vidám dalokkal szórakoztatják a megjelenteket. 

Felkérjük tehát a hegyen élő bortermelőket, hobby-borászokat, vegyenek részt ezen a kellemesnek ígérkező, tanulságos Táborhegyi bormustrán. 
Jelentkezni lehet a bormustra fő szervezőjénél, Varga Bélánál a +36 70 315 9698 telefonszámon. 
Belépő: borászoknak 2 üveg a saját bormintából; érdeklődőknek pedig a kísérő falatok költsége 2000 Ft. Javasoljuk, jöjjön el bátran. Rossz bort nem talál, esetleg nemszeretem bort, de az is megérdemli a figyelmet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!