Miért festek?

Április 14. péntek - 17:00
Hubert Tibor festőművész kiállítása 
A kiállítást megnyitja: Szendrői Margit (Babi) 
Óhegy-klubházban

Hubert Tibor, aki több mint ötven éve tanít középiskolában és  egyetemen mint matematikus, fizikus, számítás-technikus, később mint informatikus, de 20 éve, párhuzamosan a szakmájával, a festészet, a művészet is életének része lett. Kérdeztük, miként hangolódik össze ez a két tevékenység, vagy tán független egymástól?

„A világban nagyon sok érdekes dolog van, és azokat néha érdemes összekötni egymással. Ilyen a matematika is és a festészet is. A jobb és bal agyfélteke működése együtt, új dolgokat produkál.A matematikában való elmélyedés után a művészetek mindig is érdekeltek, különösen a kettő kapcsolata. Másokat is megérint a művészet, például azokat, akik emberi kapcsolatokra vágynak,  különösen azt, aki a természettudománnyal foglalkozik. Ugyanakkor a művészet mást ad az ember számára, mint a tudomány. Ennek az örömnek a továbbadása, a legnagyobb ösztönző számomra a festészetben.Képeimmel olykor a szemnek és azon keresztül az agynak akarok pihenést, lazítást, relaxálást adni, a benne lévő színekkel. Máskor a tájakkal, a természeti képekkel, épületekkel a néző emlékképei által akarok, kellemes érzelmeket felidézni.Van, mikor az agyat akarom megdolgoztatni, próbálja meg, mennyire tud rájönni rejtvényeimre. Máskor tanítani akarok avval, hogy felhívom a figyelmet valamire, például egy versre, versidézetre.” 
Hubert Tibor tehát egy kísérletező kedvű művész, aki mindig talál a világban olyan érdekes dolgot, melyet festményein keresztül nekünk is megmutat. Most alkalmunk nyílik az ő látásmódjába bepillantást nyerni. Ne hagyjuk hát ki az élményt, merítkezzünk meg mi is ebben a világban. A kiállítás megtekinthető május 10-ig.