Képalkotás parancsszóra

2023. február 14., kedd - 18:00
beszélgetés az
Óhegy Klubházban

A februári kortárs rendezvényünkön a mesterséges intelligenciával foglalkozunk! A festészet, fotó, ugyan évtizedek óta használja az informatikai eszközöket képalkotásra, azonban a MI mostanában nyilvánosság elé tárt eszközei, beláthatatlan távlatokat nyitottak, olyan következményekkel, amiket csak találgatni lehet. Egy közönséges számítógépen begépelt parancsmondat eredménye egy, a parancs szerint generált kép. Szellem a palackból (felhőből).
Alkotás ez? Művészet ez? Értékesíthető? Ki az alkotó? Mi vár a (kortárs) művészetre? Megannyi kérdés, amelyek egzakt megválaszolása nem várható a klubesten, de vendégünk, Sógor András, helyszíni demonstrációval kísért előadásában betekintést nyújt a témába. András archaikus technikákat alkalmazó fotográfus, tavalyi egyik csoportos kiállításon ezt ötvözte a MI képgenerálás eszközével. 

Jelentkezés: a rendezvény előtt, időben kiküldött ÓHEGY hírlevél linkjén vagy az Egyesület Facebook-oldalának rendezvényünkhöz kapcsolódó posztján keresztül, vagy itt. Szeretettel várunk!  

Üdvözlettel, a Klub vezetője:
Gajzágó György
art@artcenter.hu
+36 30 944 6633