Lélek és művészet

2022. december 13., kedd - 18:00
Vendégünk Bátorfi Andrea 
vizuális művész, szellemi tanító

ARCHÍVUM

A kortárs művészettel kapcsolatban sokszor emlegetik a rideg pénz és az üzlet befolyását, a kortárs műtárgyak befektetési célú vásárlását, és bizony engem is sokszor „ekéznek” azért, mert általában túlságosan gyakorlatiasan közelítek a kultúránknak ehhez az egyébként igen érzékeny területéhez (és ez valószínűleg jogos…).
Régi, sokak által rendszeresen feszegetett adósságunknak igyekszünk eleget tenni a decemberi klubesten. Lélek és művészet kapcsolódásáról lesz most végre szó: lehatolhatunk a művészet spirituális gyökeréig, és mindebben Bátorfi Andrea művészettörténész, fotó- és videóművész, szellemi tanító lesz a segítségünkre.Vidd haza az élményt!

Andreát arról kérdezem majd, hogyan éli meg és fejezi ki művészetében a spiritualitást, hogyan lett a szellemi útkeresés a képeinek kiindulópontja, s mit gondol arról, mikor válik a művészet a “jövő szülőanyjává” (Kandinszkij). Elsöprő és Swiss Flow című videómunkáit levetítve elmeséli, hogyan segítették őt a vízesések emberi és művészi újjászületéshez.
A művész saját szavaival: “A szellemi világ örök kérdéseihez a belső átélés útján közelítve a fotózás és a videózás meditációvá válik számomra. Amint a mulandó, esetleges természeti jelenségek rétegeit egymásra fotózom, egy jelentőségteli és a csoda atmoszférájával telített új valóság emelkedik elő. Ezzel párhuzamosan önmagamon belül is létrejön egy transzformáció, amelyben tudati tágulást, érzelmi megnyílást és egyfajta messzire látást tapasztalok. A legnagyszerűbb ebben, hogy mindez megtörténhet a nézővel is.”Ritka és élményteli alkalom találkozni vele, ismerd meg őt! Keress rá előzetesen az interneten, és várjuk majd a kérdéseidet!

Jelentkezés: a rendezvény előtt, időben kiküldött ÓHEGY hírlevél linkjén vagy az Egyesület Facebook-oldalának rendezvényünkhöz kapcsolódó posztján keresztül. Szeretettel várunk!
Előre jelezzük, hogy az következő (jövő évi első) klubnapunk január 10-én, kedden, 18.00-kor lesz. A témánk ismét meglepetés lesz, de már most írd be a naptáradba ezt az időpontot!Üdvözlettel, a Klub vezetője:

Gajzágó György
art@artcenter.hu