11.20 - vasárnap
10:30

Társasjáték délelőtt
a Homoludens.hu Egyesülettel

az Óhegy Klubházban

Archívum

A Homoludens.hu Egyesület különleges játszóházat rendez a Klubházban, 6-99 éves korúaknak. Különleges lesz egyrészt abban, hogy játékmestereik olyan családi társasjátékokat tanítanak, amelyekben együtt szórakozhat szülő és gyerek, nagyszülő és unoka. Ilyenek például a reflexjátékok, a formafelismerők, a számolósak, a rakosgatósak és az asszociációsak. Másrészt nagyméretű, egyedi készítésű fajátékok is kipróbálhatók. Harmadrészt pedig olyan kvíz, nyelvi és természettudományi játékok is lesznek, amelyek a felnőttek számára, gyerekek nélkül is remek kikapcsolódást, ismeretszerzést nyújtanak. Ráadásul még mozgásos játékok is lesznek.

Ezúttal arra kértük Csányi Jánost, az Egyesület vezetőjét mondjon pár szót tevékenységükről, céljaikról.
A több mint 11 éve, néhány fővel induló Családi Társasjáték Klubunkból mára egy elismert, nagy látogatottságú, sokféle rendezvénytípust összefogó szolgáltatáscsoport lett. Eredeti céljaink, a családok, gyermekek és nyugdíjas korúak, a hátrányos helyzetű csoportok középpontba helyezése megerősödött. Évente több mint 150 napon tanítunk játszani a legkülönbözőbb közösségekben, játékklubok, játékfesztiválok, napközis táborok, kiállítások, iskolai rendezvények, céges csapatépítők programok alkalmával.
Az elmúlt években Óbudán is sokszor voltunk. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban évente 3 alkalommal rendeztünk egész napos Játékfesztivált, sőt Társasjáték Klubbot is működtettünk. A Múzeumok Éjszakáján az aktuális időszaki kiállításhoz kapcsolódóan Rodolfo szerencsekerekes-kvízzel, szemfényvesztő játékokkal vettünk részt. Óbuda Napján a Zichy kastély udvarán vártuk a játszani vágyókat a Civil Pikniken a Civil Ház helyszínén. Idén különböző közösségekben segítettünk, hogy a résztvevők átélhessék a közös játék örömét. Jelmondatunk:
JÁTSZANI TANÍTUNK. MINDENKIT, MINDENHOL!
Köszönjük a rövid infót, de az Egyesület honlapján, az Internet Játékházban (www.homoludens.hu) rengeteg, további információ és játékötlet is található. Szeretettel várunk minden érdeklődő családokat, gyermekeket és felnőtteket. Biztosak vagyunk, hogy a siker most sem marad el.