11.11
18:00

Márton napi lámpás felvonulás

Találkozó az Óhegy Klubház udvarán

Archívum

Idén mi is követjük az ősi hagyományt, és Szent Márton napján gyermekekkel, családokkal együtt lámpás felvonulást rendezünk. A hagyomány szerint a lámpással felvonuló sokaság, a jó cselekedeteket jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez.
A Klubház udvarán gyülekezünk, mindenki magával hozza az otthon elkészített lámpását, remélhetőleg libácskával díszítve. Akinek kedve van, öltözhet római katonának vagy akár éppen libának! Persze egy alkalomhoz illő cipő sem árt.
Meggyújtjuk lámpásainkat, és Márton-napi dalokat énekelve útra kelünk, majd húsz perces, lámpás felvonulás után a Szt. Donát kápolnába érkezünk, ahol szó lesz, Szent Mártonról, másokat segítő jó cselekedeteiről, az emlékét őrző hagyományokról. Még a gyermekek is szólhatnak, miként lehet észrevenni a hiányt szenvedőket, kinek mire lehet szüksége, miben segíthetnek a bajba jutottaknak, vagy éppen egymásnak, képességeik szerint.
Ezt követően felvonulunk a Klubházba, ahol az átfázott és megéhezett vonulókat liba formájú sütikkel, libazsíros és libamájas kenyérrel, tábortűz mellett forró teával, forralt borral fogadjuk.
Szeretettel várunk a felvonulásra mindenkit, a lámpásával együtt!