10.11
18:00

Meet the Artist!

az Óhegy Klubházban

Archívum

A „Meet the Artist!” (Találkozz a művésszel!) sorozatunk keretében a mai kortárs szcéna egyik legjelentősebb művésze, Szűcs Attila tisztel meg bennünket, és látogat el hozzánk, egy kötetlen beszélgetésre. Ritka és élményteli alkalom vele találkozni, ismerd meg őt!

A művész Wikipédia-oldaláról pár gondolat, előzetesül: „Noha általában a figuratív vagy realista festészet talaján marad, jellegzetesen érzékeny fénykezelésének és provokatív színhasználatának is köszönhetően kompozíciói gyakran valóságon túli hatást keltenek. Festményeinek gyakran fotók, internetről letöltött képek vagy képeslapok szolgálnak alapul, amelyek hol személyes emlékek, hol pedig a kollektív emlékezet darabjai. Egyik központi témája az idő fogalma, ami viszont nem csak kutatásainak tárgya, de gyakran a festményeinek technikailag is bekomponált rendezőelve.
Képei minden esetben komoly időbefektetést igényelnek, mert az időben nyilvánulnak meg, tárulkoznak, majd teljesednek ki, másrészt szinte fizikai jelenvalóként tematizálják az idő dimenzióját. Festészetének másik fontos technikai és tematikai problémafelvetése a fény, aminek metafizikai vonatkozásai már pályája kezdete óta foglalkoztatják. Mindezek mellett Szűcs Attila művészete a kortárs történeti festészet keretein, az emlékezetdiskurzuson alapuló filozófiai áramlatok tengelyében is értelmezhető.”
Keress rá a művész munkásságára az interneten, és jegyezd elő a dátumot!
Jelentkezés: a rendezvény előtt, időben kiküldött ÓHEGY hírlevél linkjén vagy az Egyesület Facebook-oldalának rendezvényünkhöz kapcsolódó posztján keresztül. Szeretettel várunk!
Előre jelezzük, hogy az következő klubnapunk november 8-án, kedden, 18.00-kor lesz. A témánk ismét meglepetés lesz, de már most írd be a naptáradba ezt a dátumot!
A kortárssal kapcsolatos kérdéseidet előzetesen is elküldheted az alábbi e-mail címre. 
Üdvözlettel, a Klub vezetője: Gajzágó György  - art@artcenter.hu