09.13
18:00

Kortárs művészet, válság idején

ÓHEGY Kortárs Klub
Beszélgetés az Óhegy Klubházban

Archívum

Konjunktúra vagy recesszió?

"Inter arma silent musae" – vagyis „háborúban hallgatnak a múzsák” – így tartja a Cicerónak tulajdonított mondás. De vajon tényleg így van-e? … És igaz-e, vonatkoztatható-e ez a mondás a jelenlegi viharos időszakunkra is?
Mi történik most a kortárs művészetben, hogy reagál a szektor a világban eszkalálódó válságsorozatra (COVID, klímaválság, aszály, infláció, háborús helyzetek, stb.), és hogy hat vissza a kortárs szcénára a világ, illetve a globális és lokális műkereskedelem, a piac maga? Csökken, vagy éppen hogy nő az érdeklődés és a kereslet a kortárs műalkotások iránt?
Ezekben a bizonytalan időkben vajon érdemes-e kortárs műtárgyakat vásárolni, és ha igen, mire kell figyelni, hogy ne ringassuk magunkat alaptalan illúziókba? Hogy lehetünk egyszerre elismert filantrópok és sikeres befektetők? Mennyire kell „képben lennünk”, hogy ne fázzunk meg egy félresikerült vétellel? Mi számít biztonsággal kecsegtető tranzakciónak?
Ezeket a praktikus témákat feszegetjük az első őszi klubesten, és (nem mellesleg) az őszi sorozat kezdetén visszanézünk a korábbi klubok témáira, egy kicsit előre is tekintve, hogy közösen tervezhessük az új évad izgalmas tematikáját. Szeretettel várunk!
Jelentkezés: a rendezvény előtt, időben kiküldött ÓHEGY hírlevél linkjén, vagy az Egyesület Facebook-oldalának rendezvényünkhöz kapcsolódó posztján keresztül.
Előre jelezzük, hogy a következő klubnapunk október 11-én, kedden 18.00-kor lesz. A témánk legyen addig titok, de már most írd be a naptáradba ezt a dátumot!
A kortárssal kapcsolatos kérdéseidet előzetesen is elküldheted az alábbi e-mail címre.A gyűjtést zsákokkal, és a kirakott telizsákok elszállításával támogatja Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.
Aki nem tud jönni, kérjük, tegyen rendet kertje előtt, e napon.

Üdvözlettel, a Klub vezetője:
Gajzágó György
art@artcenter.hu