05.21
09:00

Gyereknapi túra Hegyvidékünk erdeiben

Gyülekező az Óhegy Klubház előtt (1037 Toronya utca 33.)

Archívum

Erdei túrára és színes programra hívjuk meg a családokat gyereknap alkalmából. A résztvevők Túralapot kapnak, amin a túra útvonala be van jelölve, így mindenki egyénileg is indulhat, saját tempóban. A túra hossza kb. 5 km, ez kisebb gyerekekkel is könnyen teljesíthető. Az útvonalat szakaszokra bontottuk, az állomáshelyeken meglepetések várják a résztvevőket. Lesznek különféle játékok, ügyességi feladatok, állat- és növényismereti kvíz, valamint frissítő ital és gyümölcs. A túra időtartama így kb. 3 óra.
A célállomás a Hármashatár-hegyi Erdei Iskola játszótere. Ott kiértékeljük a Túralapokat, lufit fújunk, folytatjuk a játékokat, majd sós és édes finomságokat kóstolgatunk. Legkésőbb 14:00 órakor zárjuk rendezvényt.
A visszaérkezés egyénileg történik, a hegyen-völgyön át gyalogosan. Akiknek kedve van, még a Hangár Bistro teraszán ebédelhet is. Közel van a Guckler Károly-kilátó, oda is érdemes elsétálni. Onnan 1,6 km a Fenyőgyöngye, ahonnan busszal haza lehet utazni.
Örülnénk a részvételi visszajelzésnek az alábbi e-mail címen, a várható létszámot és a gyerekek életkorát is megjelölve. Ez megkönnyítené az előkészítést, de nem feltétele a részvételnek. Ha az időjárás nem lesz kegyes hozzánk, eső esetén a szokott módon, e-mailben is és a facebookon is értesítést küldünk, valamint a túra napján hívható a +36 20 590 2975 telefonszám is.