05.13
17:30

Küry Klára azt üzente
Könyvét bemutatja a szerző: Kóródi Anikó Zsuzsanna

az Óhegy Klubházban

Archívum

Küry Klára (1870-1935) magyar színésznő, operettprimadonna, a boldog békeidők színházainak, köztük a Pesti Népszínháznak is, az egyik legragyogóbb csillaga volt, akiért egész Magyarország rajongott!
Kóródi Anikó Zsuzsanna a könyvében mozaikképszerűen képeket mutat Küry Klára életéről, koráról. Az olvasó a részletekből és a könyv, gazdag dokumentum és képanyagából megismerheti a rég elfeledett kortársak mellett Magyarország színpadi kultúráját, nemcsak a fővárosban, de vidéken, Küry Klára szülőföldjén, a Jászságban is!
Milyen is kehet egy primadonna élete? Ezt csak egy másik primadonna, művészember ismerheti fel, érezheti át igazán! A veszprémi születésű Kóródi Anikó Zsuzsanna opera énekesnő, operettprimadonna, aki jelenleg a Jászságban él, első könyvével jelentkezik! Mint mondja: "Mindig az volt a célom, hogy ne vesszék a feledés homályába Küry Klára operettprimadonna!"
Jöjjön el a könyvbemutatóra, ahol a könyv vásárlására (5.000.-Ft), és annak dedikálására is van lehetőség! Az operettprimadonna mellett megismerheti az operett korábbi világát is.