03.26
17:30

Virágok

Verdes Marian festményeinek kiállítása
az Óhegy Klubházban

Archívum

Szakmám és hivatásom: óvónő. Mindig megkapott a gyermekek őszintesége, nyitottsága, az a hihetetlen érdeklődés, ahogy szeretnék megismerni a minket körülvevő világot. Feladatomnak, de egyben kihívásnak is tekintettem, hogy egyszerű, világos, de ugyanakkor igényes és sokrétű kifejezésrendszerrel segítsem szellemi fejlődésüket. Foglalkozásaimon egyaránt kitüntető szerepet kapott a zene, a rajz, a festés és a kreativitás. Gyermekdalokat is írtam, ezzel is kibővítve a gitárral kísért közös énekléseinket. Ebben nagy segítségemre volt, hogy évekig a Zeneakadémia növendéke voltam és Ugrin Gábor kórusának tagjaként számos hazai és külföldi turnén és lemezfelvételen vettem részt.
Amatőr festőként a virágok végtelen sokszínűsége és a virágkötészet szépsége egyaránt lebilincselt. Ezek szimbiózisa adta és adja az ihletet képeimhez, amelyeket igyekeztem – minden bizonnyal előbb említett óvónői szakmai ártalom hatása alatt – egyszerű, világos ecsetkezeléssel, de összhatásában mégis egy színvonalas esztétikai élményt nyújtó kifejezésmóddal megalkotni.
22 éve lakom családommal itt a közelben. Példamutatónak tartom az Óhegy Egyesület közösségi munkáját, amelyhez a magam szerény lehetőségeivel én is szeretnék hozzájárulni. Megható volt, amikor az elmúlt évek esti Mikulás ünnepségein a kicsiknek gitározhattam és velük énekelhettem, és most is megtiszteltetésnek veszem, hogy festményimet a Klubházban bemutathatom.
Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt, kicsiket és nagyokat egyaránt!