03.25
15:00

Szent Vér kápolna átadása!

Helyszín: Kiscell - Doberdó út

Archívum

Befejeződtek a kápolna felújításának munkálatai, melynek során megszűntettük a falak felvizesedését, újjáépítettük a tetőt a toronnyal, valamint megtörtént a kápolna külső belső festése, a terasz padjainak javítása.
A kapu mellett kiépítésre került egy külső villanykapcsoló, melynek segítségével zárt állapotban is megtekinthető a kivilágított szentély, középen az oszlophoz kötözött Krisztust ábrázoló, hátulról megvilágított, ólmozott üveg oltárképpel, a baloldali falfülkékben a Máriacelli kegyszoborral, a jobboldali falfülkébe Szentháromság képpel.
A kápolna felújítás munkálatai a Szentháromság Plébánia által elnyert és kezelt „Egyházi épített örökség védelme (EEÖR)” pályázati támogatásából, a padok felújítása az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg, mindez az Óhegy Egyesület szervezésében, melyet többek önkéntes munkája segített.
A felújított kápolnát átadja Felcsuti László az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesületének elnöke, majd megáldja Mohos Gábor Esztergom-Budapesti Fôegyházmegye segédpüspöke.
Az átadási ünnepségre meghívjuk és várjuk a kivitelező cégek képviselőit, a segítő munkatársainkat, és természetesen minden érdeklődőt.