03.19
17:00

Tavaszi bormustra

az Óhegy Klubházban

Archívum

Hegyvidékünk már nem szőlődomb, és már szőlőskert kevés van. Azonban sok „szomszédunk” van, akiknek másutt van szőlőjük, Aranyhegyen, Pilisborosjenőn, Ürömön vagy éppen Tokajban, és bortermeléssel foglalkoznak. Ezért gondoltuk azt, hogy helye van egy bormustrának. Nem ez lesz az első bormustra a Táborhegyen. Egyesületünk majd két évtizede szervez borversenyeket, bormustrákat. Lassan már hagyománnyá válik.
Ez nem verseny, ez mustra, ahol jeles borszakértők véleményt mondanak a hozott bormintákról. A háromfős zsűriben idén is részt vesz Módos Péter borbíra, a Magyar Bor Akadémia nyugállományú elnöke, Séra Mihály az Eszterházy Pezsgőgyár tulajdonosa, borász, valamint Viniczai Sándor, a Magyar Bor Akadémia tagja, a Borászati Füzetek felelős szerkesztője. A bírák vezetik a vendégeket végig palackról palackra, a hozott bormintákról véleményt mondanak, tanácsokat adnak a bor érlelésére, kezelésére, az esetleges hibák megelőzésére. Ezáltal a laikus borkedvelő számára is érthető módon ismertetnek néhány technológiai megoldást a must és a bor kezeléséről, a hordó tisztán tartásának módjáról, a kén és a faélesztők szakszerű alkalmazásáról, mindezek borban érezhető hatásairól.
A bormustra nem csak a borászokat segíti, hanem a borkóstolókat is. Az eseményen szó lesz fajtákról, bortípusokról, ízekről, borkultúráról és kulturált borfogyasztásról.
Felkérjük tehát a hegyen élő bortermelőket, hobby-borászokat, vegyenek részt ezen a kellemesnek ígérkező Táborhegyi bormustrán. Jelentkezni lehet a bormustra fő szervezőjénél, Varga Bélánál a +36 70 315 9698 telefonszámon.
Belépő: borászoknak 2 üveg a saját bormintából; érdeklődőknek pedig a kóstolópohár és a kísérő falatok díja 2000 Ft. Javasoljuk, jöjjön el bátran. Rossz bort nem talál, esetleg nemszeretem bort, de az is megérdemli a figyelmet.
Minden érdeklődőt - nem csak borászokat - szeretettel várunk!