11.11
18:00

Közügyek Fórum

Óhegy Klubházban

Archívum

Idén is össze kívánjuk gyűjteni azon problémákat melyek Óbuda Hegyvidéke (Remetehegy, Táborhegy, Testvérhegy) területét érintik.
Óbuda-Hegyvidékének beépítettsége átalakulóban van. Az építkezések miatt megnövekedett a teherforgalom, a lakásszám növekedése miatt pedig a személygépjármű forgalom, mely a következő években többszörösére is növekedhet. Gépjármű- és gyalogosforgalmi problémák tehát egyaránt vannak.
Gyakran kapunk közterületekkel kapcsolatos észrevételeket, panaszokat telefonon és interneten. Úgy gondoltuk, hogy idén is legyen közügyek fórum, ahol mindenki elmondhatja észrevételeit, panaszait, természetesen megindokolva, hogy az ügy nem csak saját magánügye, hanem többeket is érintő közügy. A fórumra meghívtuk a területi képviselőinket is, hogy mindezekről közvetlen informálódjanak.
A kapott észrevételeket, javaslatokat aztán szakmailag szakszerűen továbbítjuk az Önkormányzatnak, annak reményében, hogy a megoldások esetleges megvalósítása beépüljön a kerület 2022. évi költségvetésébe, vagy legalább a megvalósításhoz szükséges műszaki tervinek elkészítése, engedélyeztetése.
Egyesület Vezetősége