11.05
18:00

Amiben élsz - Horváth György szobrász kiállítása

Óhegy Klubházban

Archívum

„Kis és nagy bonyodalmak csőstül sűrűsödnek életünkben; semmi nem kap alakot, mindenben ellenállás van, különös, rendszeres akadályok torlaszodnak mindenben, mindenben. Ezt a hét próbát, ami a valóságban hétszer hét, ki kell bírni; és nem hinni abban, hogy "aztán jobb lesz"; talán semmi nem lesz jobb. De a változás biztos, ez a törvény”— ezek Márai Sándor szavai, de az életünk alapjait fogalmazza meg.

Neki a szavak, nekem a kézzel fogható alkotás az, hogy kifejezzem, megmutassam mindazt az érzést, gondolatot, ami bennem dolgozik. Az én életem, ahogy mindenkié, folyamatosan változik, minden találkozással, impulzussal, látvánnyal nap, mint nap gazdagabb lesz ez a belső világ, amit szeretnék megmutatni. Ugyan mondják, hogy a stílus az ember maga, de ez sem állandó. Mindig máshogy jönnek ezek az energiák, csak az alapértékek mozdíthatatlanok.
Nem feltétlenül törekszem a realisztikus ábrázolásra, alkotásaim az érzéseimet öltik formába, de ezek az én megéléseim, mindenkiben más világot nyit meg, de hiszem, hogy éppen ez a szép a művészet lényege.
Kiállításomra meghívtam Tényi Kata textilművészt. Munkáink nagyon illenek egymáshoz. Kértem, tegye egy-két művét szobraimhoz. Valamint a megnyitót gazdagítani szeretném korábbi, két kedvenc tanítványom közreműködéseivel is, Rárósi Emese az énekhangjával, és Földi Gergő a gitármuzsikájával.
A kiállítást megnyitja Kun J. Viktória újságíró, aki már jól ismeri munkáimat. Viki még a X. kerületi önkormányzati lapnál dolgozott, amikor megismertem. Azóta is jó barátom.
Kiállításom megtekinthető és a november 17-ig. Szeretettel várok a megnyitóra minden érdeklődőt.
Horváth György