2021 szeptember

Környezettudatos autózás

Archívum

Mikor valaki autót cserél, vagy egyáltalán először vesz autót, felvetődik számos kérdés: hány személyes, benzines vagy dízeles, mennyit fogyaszt, milyen gyártmányt, milyen színűt, stb. Mi egy újabb és fontosabb döntési szempontot is bevonnánk, elsősorban környezetünk védelme érdekében. Ez pedig az, hogy elektromos meghajtású legyen-e, vagy ne. Ennek részletei azonban nem igazán ismeretesek, ezért arra kértük Reizer Leventét, az elektomos meghajtású autók alapos ismerőjét, hogy tájékoztasson bennünket.
Az előadáson megtudhatjuk, hogy miért fontos az eMobilitás, mik az előnyei, mennyi megtakarítást lehet elérni az üzemanyagon, a karbantartáson és egyéb elemeken, és vannak-e más előnyei, például energiatárolás újrahasznosított akkumulátorokban. Több parkolóban találkoztunk már töltőponttal, de fontos lenne tudni, hogy milyen módozatok vannak az otthoni töltésre, és ha igen, mi kell hozzá.
Kérdés az is, hogy van-e elektromos autókra állami támogatás, és ha igen, mik a feltételei.
Mégha holnap nem is cserélünk autót, mert az anyagi lehetőségek nem biztosítják, akkor is pontosabban megfogalmazhatjuk céljainkat, az előadáson szerzett információk alapján