09.29
16:00

Műterem látogatások a Hegyvidéken
Pázmándi Antal szobrászművész

Óbuda Hegyvidéke – Erdőalja út.

Archívum

Pázmándi Antal szobrász, hegyhegyvidéki lakos, Egyesületünk tagja, aki térplasztikáinak megalkotásához a kerámia színes anyagát és technikáját választotta. Életművében nincsenek kevésbé termékeny időszakok, az alkotás nála megszakíthatatlan, folyamatos tevékenység.
1967-ben Gorka-díjjal végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán. 1972 óta állít ki rendszeresen egyéni és csoportos tárlatokon, itthon és külföldön is. Monumentális művei, szökőkútjai, épületplasztikái az ország számos pontján láthatók. Geometrikus vagy figurális, pop art vagy szürreális hatású, sokféle anyagot és stíluselemet ötvöző, posztmodernnek nevezhető, játékos és fantáziadús kompozícióiról rendszeresen jelennek meg publikációk.
Tóni kertjében az Óhegy Kortárs Klub keretében szervezett látogatás alkalmával számos kisebb-nagyobb kerámiaszobrot láthatunk majd. A rendezvény ingyenes, a műterem látogatását követő piknikhez a résztvevők hozzájárulását szívesen fogadjuk. A helyek száma limitált, ezért a látogatás regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet. 
Üdvözlettel, a Klub vezetője,

Gajzágó György | +36 30 944 6633 | art@artcenter.hu