09.16
18:00

Tanévkezdés aromaterápiával

Archívum

Az őszi hónapok érkeztével az immunrendszer erősítése hangsúlyosabbá válik, hiszen ahogy hűvösebbre fordul az idő, egyre gyakoribbak a légúti fertőzéses megbetegedések. Az immunrendszer kiegyensúlyozott működésének alapköve a táplálkozás. A jól megválasztott, a szervezet számára minőségileg és mennyiségileg is megfelelő táplálék megalapozza az immunitást, hiszen a bélflóra és az immunrendszer közötti szoros kapcsolat ma már egyértelmű bizonyítást nyert, ahogy az is, hogy a stressztől túlterhelt idegrendszer szintén immundeficithez vezet.
Testi-lelki-szellemi táplálékunk alapvetően határozza meg egészségünket. Az egészséges ételek, a gyógyító gondolatok és a szelíd érzések az immunitásunk legfőbb őrei. Ám az alternatív gyógymódokra is érdemes ilyenkor gondolni.
Az aromaterápia remek választás, hiszen könnyen elérhető és néhány egyszerű szabály betartásával hatékonyan alkalmazható. Érdemes körültekintően választani – mindenképpen olyan illóolajat, melynek elérhető a gázkromatográfos tanúsítványa. Így biztosak lehetünk abban, hogy az bevizsgált és terápiás célra is alkalmas.
Nézzük, hogy érdemes alkalmazni az illatok tudományát, ha a gyermekünk immunrendszerét szeretnénk aktivizálni.