beszélgetés a kortárs ökoszisztémáról 
október 8-án, kedden 18.00 órakor
 az Óhegy Klubházban.

Anomáliák és perspektívák

Októberben újabb izgalmas klubestet szervezünk, ahol a kortárs világ ökoszisztémáját vesszük górcső alá. Nyílt beszélgetésünk során a kortárs művészet jelenlegi társadalmi státuszát, feladatát, érvényesülési – sőt, túlélési – esélyeit vizsgáljuk a napjaink válságokkal terhelt, átpolitizált világában. Rávilágítunk a jelenlegi helyzet anomáliáira: hogyan jutottunk idáig? Milyen szereplők határozhatják meg a változásokat? …És milyen alternatívák képzelhetők el reálisan a továbblépéshez?

Ez a mélyreható diskurzus a kortárs szcéna rejtett hátterébe kalauzol el, és ennek során az idő rövidsége ellenére is célunk eljutni a művészet fontos küldetésének mélyebb megértéséhez. Reményeink szerint a beszélgetés a szükséges pozitív változásokhoz is hozzájárulhat, hiszen klubunk elsődleges célja mindig is a közösségi fejlődés és gondolkodás előmozdítása volt.

Meghívott vendégeink:

  • Kukorelly Endre – író, költő, újságíró, kritikus
  • Farkas Viola – művészettörténész, tanár, a Ludwig Múzeum volt munkatársa

A beszélgetést vezeti: Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) igazgatója.

A rendezvényen bárki részt vehet! Az est tematikája úgy van felépítve, hogy akár egy teljesen laikus érdeklődő is új felismerésekkel és élményekkel gazdagodva térhessen haza.

Jelentkezés: a rendezvény előtti ÓHEGY hírlevél linkjén, vagy az Egyesület Facebook oldalán.

Vendégeinket minden alkalommal jó társasággal, piknikbüfével és könyvsorsolással várjuk! Tarts velünk, és légy részese egy inspiráló közösségnek!

Üdvözlettel, Gajzágó György klubvezető  art@artcenter.hu