Télbúcsúztató, kiszebáb égetés

Télbúcsúztató

február 23-án, pénteken 17:00 órától
Óhegy Klubházban

A tavalyi télbúcsúztató programunkon sok gondunktól és rossz szokásunktól szabadultunk meg vidáman, a gondporlasztó kiszebáb égetéssel. Azóta biztos beszereztünk néhány újabb problémát, felvettünk rossz szokásokat. Éppen itt az ideje, hogy ezeket magunk mögött hagyjuk!
Űzzük el együtt a telet! Búcsúztassuk a farsangot! Régi télűző hagyományt elevenítünk fel, közösen kitáncoljuk, elkergetjük a telet és elporlasztjuk a gondjainkat.
Sáringer Ágnes és Halmágyi Edit készítik az idei kiszebábot, amivel már korábban, az Óhegy Farsang napján, február 10-től találkozhatunk a Klubház bejáratánál.
A Klubházban vendégváró körtánc nyitja a programot. A talpalávalóról a Békás-banda együttes gondoskodik, Juhász Dénes vezetésével. 
A kiszebábra gondűző cédulákat tűzünk fel. Mindenki egy cédulára felírhatja, hogy milyen problémájától, rossz tulajdonságától szeretne megszabadulni. 
Ezt követően a kiszebábot tánccal, énekkel, kereplővel, csörgővel kísérjük az udvaron égő máglyához.
A népszokás rövid ismertetője, Oláh Edit tavaszvárómeséje, és ezt követően a kiszebáb elégetése koronázza meg a tél utolsó péntekjének közösségi élményét. A máglya elhamvadásáig, közösen táncolunk és dalolunk.
A lélekmelengető italokról és frissítő falatokról se feledkezzünk el! Házi készítésű süteményeket szívesen fogadunk! Mindenkit szeretettel várunk!