Felhívás szakács és cukrász-versenyre!

Június 11. vasárnap - 10:00
Óhegy-klubházban

AKTUALITÁSOK

Ez évben is keressük az Óhegy Legjobb Szakácsát és az Óhegy Legjobb Cukrászát! A téma: 1848 illetve a 19. század második fele. Itt már nincsenek „tiltott” alapanyagok, bátran lehet használni paprikát, paradicsomot, krumplit, kukoricát is! Ebben a korszakban a magyaros ételek voltak a legnépszerűbbek: gulyásleves, húsleves, bableves, sült hurkák, pecsenyék és kolbászok, paprikás szaftos ételek, káposzta-variációk, stb. Ez nem a párolt zöldségek és vegetariánus ételek időszaka! A sütemények közül a piték, fánkok, bélesek, palacsinták vitték el a pálmát, de természetesen a különféle torták is népszerűek voltak. A fentiek ismeretében várjuk a jobbnál-jobb fogásokat!
Felhívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy főzni a helyszínen (a Klubház kertjében) lehet, kizárólag bográcsban. Más főzőeszköz (gáz – vagy villanyrezsó, gázzsámoly stb.) használata a versenyen nem megengedett, az egyenlő esélyek biztosítása végett! Az alapanyagokat, fűszereket, a bográcsot és az állványt a versenyzőknek kell magukkal hozni, tűzifát mi adunk. A szakácsoknak kb. 15 adag ételt kell főzni, amelyet aztán a közönség a helyszínen megvásárolt jegyek átadásával kóstolhat meg. Az egyesület a szakácsok által begyűjtött jegyek árát fizeti ki, így ennek arányában térülnek meg a résztvevők alapanyag kiadásai. Az ételeknek 13:30-ra kell elkészülniük, eredményhirdetés 14 óra után várható. Közönségdíj is kiosztásra kerül, amit az a szakács kap, aki a legtöbb kóstolójegyet tudja felmutatni. Hogy a versenyzőknek kellő számú helyet tudjunk biztosítani, ezért kérjük, jelezzeszándékát az alábbi email címen vagy telefonszámon. Különösen fontos, mert a versenyzők száma a kert szűkössége miatt korlátozott. 
A szakácsverseny győztese az oklevél mellé egy kupát kap emlékül, neve pedig felkerül egy nagy kupa talapzatára, ahol már az előző évek nyertes szakácsainak a nevei is sorakoznak.
A cukrászversenyre jelentkezőknek viszont otthon kell elkészíteniük a versenyre benevezni kívánt süteményeket, amelyeket szintén június 11-én, legkésőbb 13 óráig kell leadni a Klubházba, mellékelve egy borítékot, rajta egy jeligét, benne pedig a cukrászjelölt nevét és a receptet. A cukrászverseny győztese is az oklevél mellé egy kupát kap emlékül.

Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy elmélyedjenek a korabeli konyha rejtelmeiben, és az eredményekkel majd a vendégeket is megörvendeztessék! Jelentkezni lehet tehát az alábbi elérhetőségeken:
egyesulet@ohegy.hu 
+36 30 333 2902