Felhívás szakács- és cukrászversenyre!

2021.06.20. | 2021, Események, programok, Hírek |

Ez évben is keressük az Óhegy Legjobb Szakácsát és az Óhegy Legjobb Cukrászát! A téma: a középkor. Nem lesz egyszerű a szakácsjelöltek dolga, mivel nem használhatnak paprikát, paradicsomot, krumplit, kukoricát. A rántást még nem ismerték, az ételeket kenyérbéllel, tejföllel, esetleg tejszínnel sűrítették. Nagyon kedveltek voltak a vadételek, a szárnyasok, de a halak is. A húsokhoz mártásokat fogyasztottak, rengeteg variációban, és persze barna kenyeret.

Felhívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy főzni a helyszínen (a Népház kertjében) lehet, kizárólag bográcsban. Más főzőeszköz (gáz – vagy villanyrezsó, gázzsámoly stb.) használata a versenyen nem megengedett, az egyenlő esélyek biztosítása végett! Az alapanyagokat, fűszereket és a bográcsot a versenyzőknek kell magukkal hozni, tüzifát mi adunk. A szakácsoknak kb. 10-15 adag ételt kell főzni, amelyet aztán a közönség a helyszínen megvásárolt jegyek átadásával kóstolhat meg. Az egyesület a szakácsok által begyűjtött jegyek árát fizeti ki, így ennek arányában térülnek meg a résztvevők alapanyag kiadásai. Az ételeknek 13:30-ra kell elkészülniük, eredményhirdetés 14 óra után várható. Közönségdíj is kiosztásra kerül, amit az a szakács kap, aki a legtöbb kóstolójegyet tudja felmutatni.

A cukrászversenyre jelentkezőknek viszont otthon kell elkészíteniük a versenyre benevezni kívánt süteményeket, amelyeket szintén június 20-án, legkésőbb 13 óráig kell leadni a Népházban, mellékelve egy borítékot, rajta egy jeligét, benne pedig a cukrászjelölt nevét és a receptet.
A zsűri elnöke Kiss Imre a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) korábbi igazgatója. A zsűri tagjai Szécsi Antal, az „Óhegy legjobb Szakácsa”, valamint Seres János szobrász, Pomáz koszorús szakácsa.
A verseny résztvevőit Kis Imre az MKVM által kiadott könyvvel jutalmazza. Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy elmélyedjenek a korabeli konyha rejtelmeiben, és az eredményekkel majd a vendégeket is megörvendeztessék!
A főzőversenyre kérjük jelentkezzen be mielőbb, de legkésőbb június 16-ig szerdáig, hogy a versenyhez megfelelő körülményeket, a létszámhoz igazodóan, biztosítani tudjunk. Jelentkezni lehet az elérhetőségen.

Cikk megosztása:

További programok:
További hírek, programok

Felhívás szakács- és cukrászversenyre!

2021.06.20. |

Ez évben is keressük az Óhegy Legjobb Szakácsát és az Óhegy Legjobb Cukrászát! A téma: a középkor. Nem lesz egyszerű a szakácsjelöltek dolga, mivel nem használhatnak paprikát, paradicsomot, krumplit, kukoricát. A rántást még nem ismerték, az ételeket kenyérbéllel, tejföllel, esetleg tejszínnel sűrítették. Nagyon kedveltek voltak a vadételek, a szárnyasok, de a halak is. A húsokhoz mártásokat fogyasztottak, rengeteg variációban, és persze barna kenyeret.

Felhívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy főzni a helyszínen (a Népház kertjében) lehet, kizárólag bográcsban. Más főzőeszköz (gáz – vagy villanyrezsó, gázzsámoly stb.) használata a versenyen nem megengedett, az egyenlő esélyek biztosítása végett! Az alapanyagokat, fűszereket és a bográcsot a versenyzőknek kell magukkal hozni, tüzifát mi adunk. A szakácsoknak kb. 10-15 adag ételt kell főzni, amelyet aztán a közönség a helyszínen megvásárolt jegyek átadásával kóstolhat meg. Az egyesület a szakácsok által begyűjtött jegyek árát fizeti ki, így ennek arányában térülnek meg a résztvevők alapanyag kiadásai. Az ételeknek 13:30-ra kell elkészülniük, eredményhirdetés 14 óra után várható. Közönségdíj is kiosztásra kerül, amit az a szakács kap, aki a legtöbb kóstolójegyet tudja felmutatni.

A cukrászversenyre jelentkezőknek viszont otthon kell elkészíteniük a versenyre benevezni kívánt süteményeket, amelyeket szintén június 20-án, legkésőbb 13 óráig kell leadni a Népházban, mellékelve egy borítékot, rajta egy jeligét, benne pedig a cukrászjelölt nevét és a receptet.
A zsűri elnöke Kiss Imre a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) korábbi igazgatója. A zsűri tagjai Szécsi Antal, az „Óhegy legjobb Szakácsa”, valamint Seres János szobrász, Pomáz koszorús szakácsa.
A verseny résztvevőit Kis Imre az MKVM által kiadott könyvvel jutalmazza. Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy elmélyedjenek a korabeli konyha rejtelmeiben, és az eredményekkel majd a vendégeket is megörvendeztessék!
A főzőversenyre kérjük jelentkezzen be mielőbb, de legkésőbb június 16-ig szerdáig, hogy a versenyhez megfelelő körülményeket, a létszámhoz igazodóan, biztosítani tudjunk. Jelentkezni lehet az elérhetőségen.

Cikk megosztása:

További hírek, programok

2025. január 25.

2025. január 25.

2024. december 13.

2024. december 13.

2024. december 8.

2024. december 8.

2024. december 7.

2024. december 7.

2024. december 8.

2024. december 8.