Felhívás szakács- és cukrászversenyre!

Felhívás szakács- és cukrászversenyre!

Ez évben is keressük az Óhegy Legjobb Szakácsát és az Óhegy Legjobb Cukrászát! A téma: a középkor. Nem lesz egyszerű a szakácsjelöltek dolga, mivel nem használhatnak paprikát, paradicsomot, krumplit, kukoricát. A rántást még nem ismerték, az ételeket kenyérbéllel, tejföllel, esetleg tejszínnel sűrítették. Nagyon kedveltek voltak a vadételek, a szárnyasok, de a halak is. A húsokhoz mártásokat fogyasztottak, rengeteg variációban, és persze barna kenyeret.

Felhívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy főzni a helyszínen (a Népház kertjében) lehet, kizárólag bográcsban. Más főzőeszköz (gáz – vagy villanyrezsó, gázzsámoly stb.) használata a versenyen nem megengedett, az egyenlő esélyek biztosítása végett! Az alapanyagokat, fűszereket és a bográcsot a versenyzőknek kell magukkal hozni, tüzifát mi adunk. A szakácsoknak kb. 10-15 adag ételt kell főzni, amelyet aztán a közönség a helyszínen megvásárolt jegyek átadásával kóstolhat meg. Az egyesület a szakácsok által begyűjtött jegyek árát fizeti ki, így ennek arányában térülnek meg a résztvevők alapanyag kiadásai. Az ételeknek 13:30-ra kell elkészülniük, eredményhirdetés 14 óra után várható. Közönségdíj is kiosztásra kerül, amit az a szakács kap, aki a legtöbb kóstolójegyet tudja felmutatni.

A cukrászversenyre jelentkezőknek viszont otthon kell elkészíteniük a versenyre benevezni kívánt süteményeket, amelyeket szintén június 20-án, legkésőbb 13 óráig kell leadni a Népházban, mellékelve egy borítékot, rajta egy jeligét, benne pedig a cukrászjelölt nevét és a receptet.
A zsűri elnöke Kiss Imre a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) korábbi igazgatója. A zsűri tagjai Szécsi Antal, az „Óhegy legjobb Szakácsa”, valamint Seres János szobrász, Pomáz koszorús szakácsa.
A verseny résztvevőit Kis Imre az MKVM által kiadott könyvvel jutalmazza. Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy elmélyedjenek a korabeli konyha rejtelmeiben, és az eredményekkel majd a vendégeket is megörvendeztessék!
A főzőversenyre kérjük jelentkezzen be mielőbb, de legkésőbb június 16-ig szerdáig, hogy a versenyhez megfelelő körülményeket, a létszámhoz igazodóan, biztosítani tudjunk. Jelentkezni lehet az elérhetőségen.

Cikk megosztása

Kapcsolódó bejegyzés

Felhívás szakács- és cukrászversenyre!

Felhívás szakács- és cukrászversenyre!

Közzétéve: 2021-06-20

Ez évben is keressük az Óhegy Legjobb Szakácsát és az Óhegy Legjobb Cukrászát! A téma: a középkor. Nem lesz egyszerű a szakácsjelöltek dolga, mivel nem használhatnak paprikát, paradicsomot, krumplit, kukoricát. A rántást még nem ismerték, az ételeket kenyérbéllel, tejföllel, esetleg tejszínnel sűrítették. Nagyon kedveltek voltak a vadételek, a szárnyasok, de a halak is. A húsokhoz mártásokat fogyasztottak, rengeteg variációban, és persze barna kenyeret.

Felhívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy főzni a helyszínen (a Népház kertjében) lehet, kizárólag bográcsban. Más főzőeszköz (gáz – vagy villanyrezsó, gázzsámoly stb.) használata a versenyen nem megengedett, az egyenlő esélyek biztosítása végett! Az alapanyagokat, fűszereket és a bográcsot a versenyzőknek kell magukkal hozni, tüzifát mi adunk. A szakácsoknak kb. 10-15 adag ételt kell főzni, amelyet aztán a közönség a helyszínen megvásárolt jegyek átadásával kóstolhat meg. Az egyesület a szakácsok által begyűjtött jegyek árát fizeti ki, így ennek arányában térülnek meg a résztvevők alapanyag kiadásai. Az ételeknek 13:30-ra kell elkészülniük, eredményhirdetés 14 óra után várható. Közönségdíj is kiosztásra kerül, amit az a szakács kap, aki a legtöbb kóstolójegyet tudja felmutatni.

A cukrászversenyre jelentkezőknek viszont otthon kell elkészíteniük a versenyre benevezni kívánt süteményeket, amelyeket szintén június 20-án, legkésőbb 13 óráig kell leadni a Népházban, mellékelve egy borítékot, rajta egy jeligét, benne pedig a cukrászjelölt nevét és a receptet.
A zsűri elnöke Kiss Imre a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) korábbi igazgatója. A zsűri tagjai Szécsi Antal, az „Óhegy legjobb Szakácsa”, valamint Seres János szobrász, Pomáz koszorús szakácsa.
A verseny résztvevőit Kis Imre az MKVM által kiadott könyvvel jutalmazza. Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy elmélyedjenek a korabeli konyha rejtelmeiben, és az eredményekkel majd a vendégeket is megörvendeztessék!
A főzőversenyre kérjük jelentkezzen be mielőbb, de legkésőbb június 16-ig szerdáig, hogy a versenyhez megfelelő körülményeket, a létszámhoz igazodóan, biztosítani tudjunk. Jelentkezni lehet az elérhetőségen.

Cikk megosztása

További riportok

Az Óbudai Árpád Gimnázium hagyománya, ami meghatározza az iskola arculatát, amely 50 éve működik, amire kíváncsiak a helyiek, amit várnak és szeretnek a ballagók, és amiben részt vettek ők maguk is.

Az Óbudai Árpád Gimnázium hagyománya, ami meghatározza az iskola arculatát, amely 50 éve működik, amire kíváncsiak a helyiek, amit várnak és szeretnek a ballagók, és amiben részt vettek ők maguk is.

Hegedűs Endre (1939) festőművész előtt tiszteleg az Óhegy Klubház Lélek és Színek találkozása című, idei első kiállítása.

Hegedűs Endre (1939) festőművész előtt tiszteleg az Óhegy Klubház Lélek és Színek találkozása című, idei első kiállítása.

Novemberben volt látogatható az Óhegy Klubházban Varga Patrícia Minerva festőművész új kiállítása.

Novemberben volt látogatható az Óhegy Klubházban Varga Patrícia Minerva festőművész új kiállítása.

Az idei Óhegy-napok műsorában többek között örökzöld dallamokat hallhatunk majd a Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor művészházaspár előadásában.

Az idei Óhegy-napok műsorában többek között örökzöld dallamokat hallhatunk majd a Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor művészházaspár előadásában.

Saly Noémi hosszú éveken keresztül volt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa. Abban az épületben dolgozott, ahol kedvelt írója, Krúdy Gyula, élete utolsó három évében lakott.

Saly Noémi hosszú éveken keresztül volt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa. Abban az épületben dolgozott, ahol kedvelt írója, Krúdy Gyula, élete utolsó három évében lakott.

A Szentiván-éji tűzugrás már hagyományos programja a hegyi közösségnek. Idén még különlegesebb lesz, mivel az eredeti hagyományoknak megfelelően, dudaszó fogja kísérni.

A Szentiván-éji tűzugrás már hagyományos programja a hegyi közösségnek. Idén még különlegesebb lesz, mivel az eredeti hagyományoknak megfelelően, dudaszó fogja kísérni.

Szerencsejátékkal mindenki találkozott már élete során, sőt azt is megkockáztatom, hogy a cikket olvasók bizonyos része hódolt is ennek az elfoglaltságnak.

Szerencsejátékkal mindenki találkozott már élete során, sőt azt is megkockáztatom, hogy a cikket olvasók bizonyos része hódolt is ennek az elfoglaltságnak.

A vadászatról és annak megítéléséről napjainkban megoszlanak a vélemények, sokan elítélik mások egy nemes sportnak tekintik.

A vadászatról és annak megítéléséről napjainkban megoszlanak a vélemények, sokan elítélik mások egy nemes sportnak tekintik.

Gondolom sokan eljátszottunk már a gondolattal milyen jó is lenne egy egzotikusabb, veszélyesebb vadállatot tartani.

Gondolom sokan eljátszottunk már a gondolattal milyen jó is lenne egy egzotikusabb, veszélyesebb vadállatot tartani.

December 1-jén nyitott meg az Óhegy Közösségi Házban a Csend-Tér című kiállítás.

December 1-jén nyitott meg az Óhegy Közösségi Házban a Csend-Tér című kiállítás.

Az Óbuda Hockey Academy (OHA) elsősorban a jég szerelmeseinek és a sportágválasztás előtt álló fiataloknak nyújt sportolási lehetőséget.

Az Óbuda Hockey Academy (OHA) elsősorban a jég szerelmeseinek és a sportágválasztás előtt álló fiataloknak nyújt sportolási lehetőséget.

Mindenki szereti a bődületesen nagy, hangulatos házibulikat, ahol baráti körben kirúghat kicsit a hámból egy fárasztó hét után.

Mindenki szereti a bődületesen nagy, hangulatos házibulikat, ahol baráti körben kirúghat kicsit a hámból egy fárasztó hét után.