Margherita pizzasütő verseny

2025. május 10. - 14:00 órától

Margherita pizzasütő verseny a Mediterrán majális rendezvényen május 10-én, szombaton 14:00-tól az Óhegy Klubházban.

  1. Ki indulhat? Bárki, aki imád pizzát sütni és nem fél a kihívástól! Csapatban vagy egyénileg is lehet nevezni.
  2. Mit kell sütni? Margherita pizzát – semmi flick-flack csak tökéletes tészta, paradicsomszósz, mozzarella és friss bazsalikom és a titkos know-how! Stílus szabadon választható, hagyományos, Napoletan, Pizza al trancio vagy akár Pizza Romana al Taglio, stb.
  1. A sütés menete: A pizza tésztádat hozd magaddal, a formázás és feltétek felrakása a helyszínen történik. A pizzákat gázos pizzakemencében sütjük, amit a szervezők biztosítanak, de a pizzát te teszed be és veszed ki. Természetesen hozhatod a saját kemencédet is, lehet az villany vagy fatüzelésű pizzakemence is!
    Mindenkinek három pizzát kell sütnie, és fontos, hogy mind ugyanolyan jó legyen!
  1. Hogyan pontozunk? A zsűri ezeket nézi:
  • Íz – finom, friss, jó az egyensúly.
  • Kinézet – szép forma, jól sült tészta, gusztusos sajt.
  • Állag – kívül ropogós, belül puha, tökéletesre sült.
  1. A verseny menete
  • Sorsolással döntjük el, ki mikor süt.
  • A zsűri minden pizzát frissen kóstol és értékel.
  • Ha pontegyenlőség van, lehet egy extra kihívás is!
  1. Egyéb fontos dolgok

– Előre sütött alap vagy más trükközés nem ér!
Sportszerűség kötelező – ne lökd meg a másik pizzáját!
– A zsűri döntése végleges, nincs vita, csak jó hangulat!

Versenyen kívül süthető még egyéb pizza is!

Készen állsz? Akkor gyúrd a tésztát, mi izzítjuk a kemencét, és te mutasd meg, mit tudsz!

Hermann Tünde

Cikk megosztása:

További programok:
További hírek, programok

Margherita pizzasütő verseny

2025. május 10. - 14:00 órától

2025-03-31 |

Margherita pizzasütő verseny a Mediterrán majális rendezvényen május 10-én, szombaton 14:00-tól az Óhegy Klubházban.

  1. Ki indulhat? Bárki, aki imád pizzát sütni és nem fél a kihívástól! Csapatban vagy egyénileg is lehet nevezni.
  2. Mit kell sütni? Margherita pizzát – semmi flick-flack csak tökéletes tészta, paradicsomszósz, mozzarella és friss bazsalikom és a titkos know-how! Stílus szabadon választható, hagyományos, Napoletan, Pizza al trancio vagy akár Pizza Romana al Taglio, stb.
  1. A sütés menete: A pizza tésztádat hozd magaddal, a formázás és feltétek felrakása a helyszínen történik. A pizzákat gázos pizzakemencében sütjük, amit a szervezők biztosítanak, de a pizzát te teszed be és veszed ki. Természetesen hozhatod a saját kemencédet is, lehet az villany vagy fatüzelésű pizzakemence is!
    Mindenkinek három pizzát kell sütnie, és fontos, hogy mind ugyanolyan jó legyen!
  1. Hogyan pontozunk? A zsűri ezeket nézi:
  • Íz – finom, friss, jó az egyensúly.
  • Kinézet – szép forma, jól sült tészta, gusztusos sajt.
  • Állag – kívül ropogós, belül puha, tökéletesre sült.
  1. A verseny menete
  • Sorsolással döntjük el, ki mikor süt.
  • A zsűri minden pizzát frissen kóstol és értékel.
  • Ha pontegyenlőség van, lehet egy extra kihívás is!
  1. Egyéb fontos dolgok

– Előre sütött alap vagy más trükközés nem ér!
Sportszerűség kötelező – ne lökd meg a másik pizzáját!
– A zsűri döntése végleges, nincs vita, csak jó hangulat!

Versenyen kívül süthető még egyéb pizza is!

Készen állsz? Akkor gyúrd a tésztát, mi izzítjuk a kemencét, és te mutasd meg, mit tudsz!

Hermann Tünde

Cikk megosztása:

További hírek, programok