Tűzgyújtási tilalom

(Idézet az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2002., 44/2005 és 15/2007 rendeletekkel módosított 2/1994-es rendeletéből)
A rendszeres szemétszállítás alá eső ingatlanokon keletkező avart és kerti hulladékot az ingatlanon belül kell komposztálni, vagy a hulladéktárolóban elhelyezni úgy, hogy azok a szokásos módon üríthetők legyenek. (Ajánljuk még a figyelmükbe a „Kerti zöldhulladék begyűjtés” című cikkünket is – szerk.)
A rendszeres szemétszállítás alá nem eső területeken lehetőleg a komposztálást kell alkalmazni. Égetés a kerület egész területén október-november, valamint február-március hónapokban, csütörtöki és szombati napokon, 10.00 – 15.00 óra között megengedett a tűzvédelmi előírások betartása mellett.
Az, aki a tilalom ellenére avart, illetve kerti hulladékot éget, vagy a nyesedék elhelyezésére és elszállítására vonatkozó előírásokat megszegi, (…) szabálysértést követ el, mely cselekményért a helyszínen, első alkalommal 30 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.