Kabay Tilda festőművész kiállítása a Táborhegyi Népházban. Megnyitó február 23-án 18:00 órakor.
Két dolog vonz az életben: a művészet és a tanítás. Diplomáim is ehhez kötődnek:
Az elsőt az ELTE Tanárképző Karán szereztem magyar tanárként, a másodikat az Eszterházy Károly Főiskolán rajz és vizuális kultúrából, és végül mentortanárrá is váltam a Károli Gáspár Egyetemen.
Mindig szerettem történeteket mesélni, akár irodalomról, akár festészetről van szó. Zsongnak a fejemben a mesék és a mesés képek. Szeretek velük örömet okozni.
Óbudához köt a sorsom már 1973. óta. Szeretem ezt a kerületet, amely pont olyan, mint egy kis falu. Ismert környezetével, lakóival biztonságot ad, és a gyermekkoromat idézi.
1990-2005-ig tanítottam rajzolni és festeni az Erdőalja úti kis iskolában a gyerekeket, miközben én is aktívan alkottam. Jelenleg a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban tanítok rajzot és művészettörténetet, ahol pont olyan tiszta szívű diákjaim vannak, mint az előző iskolámban.
Az életem mindkét része csodálatos:
Napközben nyüzsgés, zaj, fiatalság, tudásom átadásának öröme vesz körül, és a boldogság, ha tanítványaim szárnybontogatását siker kíséri.
Estefelé és hétvégéken pedig beburkol itthon a csendes alkotói lét, melyben kifesthetem magamból az álmaimat, és alkothatok, „mesélhetek”.
„Az igazat mondd, ne csak a valódit!” – írja József Attila.
Számomra ez az útmutató a tanításban, a festészetben, az anyaságban és minden kapcsolatomban. A legfontosabb hitelesnek lenni. Mai pénzközpontú, rohanó világunkban sokszor elvész a lényeg, kevesen képesek észrevenni az élet egyszerű szépségeit, és sokan nem értik a lélek rezdüléseit. Szeretném, ha segítségükre lehetnék a „történeteimmel”, amiket a képeimmel próbálok átadni. Bátorítani és gyönyörködtetni szeretnék. Színt vinni a szürke hétköznapokba.
Hiszem, hogy „addig él az ember, míg bontja a titok falát”. (Pinczési Judit)
Kabay Tilda
Megosztás: 
Share page with AddThis