Újra élvezhetjük a bográcsozás művészetét október 27-én, vasárnap 9:00 órától a Táborhegyi Népházban.. Egy év után újra fakanálvezető Szécsi Antal, aki az „Óhegy legjobb szakácsa” cím és a serleg birtokosa. Ez alkalommal is mindenki ugyanazt főzi, de saját ízlése szerint.
Szécsi Tóni a kezdés előtt elmondja szempontjait, tanácsait, majd miután mindenki belekezd a főzésbe ügyel a minőségre. A szakácsok pedig ezalatt kicserélik tapasztalataikat és vidáman várják a végeredményt. Előirányzott főzet: alföldi gulyás betéttel.
Marhalábszárral egy hagyományos pörköltet készítünk. Már majdnem puha, amikor zöldségekkel ízesítjük. Miután kész, betéttel – azaz tarhonyával – tálaljuk. Ez a finom étel Hortobágy és környékén megszokott, de kellemes íze miatt más vidékeken is kedvenc étel.
Az alapanyagokat (marhalábszár, fokhagyma, pirospaprika) mi szerezzük be, a fakanálvezető felügyelete mellett, és mindenki abból főz. A fűszereket (bors, só és köménymag) minden szakács maga hozza. Így szakácsok megtapasztalhatják, hogy ugyanazon alapanyagokból, de különböző módszerekkel, mennyire különböző ízek hozhatók létre.
A következő bográcsozásra tehát október 23-ig, szerdáig kell jelentkezni Varga Éva gondnokunknál a 70-575 8848, vagy a 705 3432 telefonszámon, hogy a szükséges kellékeket és az alapanyagok mennyiségét időben meg lehessen becsülni.
Minden bográcsozni vágyóra számítunk. Arra is, aki már tapasztalt szakács, és arra is, aki most kezd, hiszen átveheti a fakanálvezetőtől, vagy szakács-társától a tudást, beletanulhat ebbe az igen hasznos ugyanakkor igen kellemes, szórakoztató szerepkörbe.
Megosztás: 
Share page with AddThis