Hírek, közlemények

Segíteni kívánunk a hegylakóknak, hogy a pandémia alatt, egymás arcát látva tudjanak kommunikálni, egyszerre akár több tucat emberrel az interneten. Családtagokkal, munkatársakkal, külföldön élőkkel, bárkivel, díjmentesen. A Google Meet használata megtanulnulható segítség nélkül is, de a közel egyórás képzés lerövidíti ezt a folyamatot, ráadásul az alapokon túlmutató lehetőségekre is kitér. Jelentkezni lehet az egyesulet@ohegy.hu email címünkön, a név és az e-mail cím megadásával. A meeting időpontja február 11. csütörtök, 19:00 órakor. Fél órával előtte emlékeztető e-mailt küldünk, benne a csatlakozás linkjével.

 

A vírushelyzet miatt idén nincs módunk "Karácsonyi Betlehem" kiállítást rendeznünk, de virtuálisat igen.
E kiállításhoz várjuk kedves olvasóinktól betlehemük fotóját e-mailben (egyesulet@ohegy.hu). Lehetőleg ugyanarról 2-3 képet, hogy közlésre a legkedvezőbbet kiválaszthassuk. Megköszönjük, ha a levélben leírják, hogy ki készítette, milyen anyagból, milyen technikával, így tapasztalatai, javaslatai segíthetnek másoknak is az elkészítésben. A szerző a fotó beküldésével egyben hozzájárul képeinek közléséhez, és amennyiben nem tiltja, úgy természetesen nevének feltüntetéséhez is.
A fotókat honlapunkon állítjuk ki. Jövőre pályázatot is kiírunk, melyen majd az idei betlehemek képei is szerepelnek. A képekből jövő karácsony előtt valós kiállítást is rendezünk a Táborhegyi Népházban, egy betlehemkészítő kézműves foglalkozással egybekötve. Beküldési határidő nincs. 
Örülünk, ha fotóival gazdagítja virtuális kiállításunkat.
(A képen Várkonyi család 2009 évi, díjnyertes betleheme látható.)

Évek óta élvezhetjük az Óbudai Kamarazenekar tavaszi és őszi koncertjeit a Táborhegyi Népházban, ami idén tavasszal a koronavírus miatt elmaradt, és nyilvános előadás sajnos most ősszel sem lehetséges.Örömmel fogadtuk a zenekar vezetőinek javaslatát, miszerint most ősszel nem hangverseny lesz, hanem egy interneten megtekinthető zenekari próba. Ez alkalommal ugyanis betekinthetünk egy koncert születési titkaiba, abba, hogy Gazda Péter karmester miként készíti elő az egyes szólamokat, a zenekart, hogy az adott zenemű pontos, hiteles és a hallgatóságnak élményt adó legyen. A próbán megszólal majd:
Mozart: B-dúr Divertimento KV.137.
Vivaldi: G-dúr concerto vonósokra FXI/ 41
Mozart: D-dúr Divertimento KV.136.

Következő találkozó november 9-én, hétfőn, 17 órakor lesz a a Táborhegyi Népházban.
Felmerült újra a szakszerű metszés ismeretének hiánya. Következő találkozónkon Fónod Attila kertészmérnököt köszönthetjük, aki a szőlő és a gyümölcsfák metszéséről tart rövid ismertetőt, majd tájékoztatót ad egy tavasszal induló, elméleti és gyakorlati oktatást tartalmazó tanfolyamról, mely kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
 
Az október 31-re meghirdetett Halloween séta, a tökfaragó verseny és a tökös ételekből álló batyus buli a vírushelyzetre való tekintettel elmarad. Szíves elnézést kérünk az eddig jelentkezőktől, és azoktól, akik hétvégi programjaikba betervezték. Mindent megteszünk, hogy egy év múlva e programunk megvalósulhasson, szervezési tapasztalatainkat kamatoztatva.
Halloween séta, majd jelmezverseny, és töklámpás verseny október 31-én, szombaton 17:00 órától. Találkozó a Táborhegyi Népház kertjében.
Boszorkányok, vámpírok, szellemek és zombik járják majd az utcákat, lesz faragott tök verseny és tökös ételekből álló batyus buli az Óhegy Egyesület Halloween ünnepén. Várjuk a félelmetes jelmezbe öltözött gyereket és szüleiket. Aki részt szeretne venni a tökfaragó versenyen, indulás előt le tudja rakni a Népház udvarán a kifaragott töklámpását.
Kertbarát Kör következő találkozója október 19-én, hétfőn, 17 órakor, a Táborhegyi Népházban Előadó: Zsigó György
Az ősz beköszöntével Kertbarát Körünk is tovább folytatja találkozóit. A növényvédelem idei sajnos folyamatosan aktuális, kertünk minden növénye érintett lehet. Az előadás után természetesen most is feltehetjük kérdéseinket.

Ne töltsd otthon az időt főzéssel!

Vasárnapi ebéd október 18-án, vasárnap 13.30-kor. a Táborhegyi Népházban. Bográcsban készült enü: zöldséges tárkonyos csirkeragu.
Szakács: Fábry Zoltán az „Óhegy Legjobb Szakácsa”. Ebédjegy 1500 Ft. Péntek estig az előzetes bejelentkezést megköszönjük.

Aki eljön a délelőtt az óbudai barangolásunkra, az utána kényelmesen odaér a vasárnapi ebédre.