Hagyományos disznótor  január 25-én, szombaton, 7.00 órától a Táborhegyi Népházban, immáron tizenkilencedik alkalommal.
Az ínyenceknek szóló egész napos program 7 órakor kezdődik. A disznó holtan érkezik, de a feldolgozás, perzseléstől, bontástól a hurkatöltésig Laci böllér vezetésével, kedves hölgyek, és urak szorgalmával már nálunk történik meg.
A résztvevők - a hagyományhoz igazodóan - reggel pálinkával kezdik a napot, majd a hozott disznó leeresztett vérét pirított hagymán megsütik, és friss kenyérre kenve elfogyasztják. Utána kezdődik a pörzsölés, majd a további munka. Az ebéd Horváth Peti orjalevese, Szécsi Tóni toros káposztája. A délután a hurka-kolbász töltésével telik. Este hatig, a vacsora kezdetéig elkészül minden. Aki részt kíván venni a munkában, az kötényt, és éles kést hozzon magával!
Este hat órakor jellegzetes disznótoros vacsora lesz, a sült hurka, sült kolbász, hagymás burgonya, muzsikaszó mellett, vidám hangulatban.
Részvételi jegyek kaphatók január 11-től a Táborhegyi Népházban, valamint az Erdőalja úti ABC-ben. A délelőtti program finomságokkal és ebéddel (az érkezés időpontjától és fogyasztástól függetlenül) 1500.- Ft, a zenés vacsora 2000.- Ft. A gyerekek 10 éves korig mindkét alkalommal 800.-Ft-ért vehetnek részt. A résztvevők - ha marad - hurkát, kolbászt hazavihetnek önköltségi áron.
Mindenkit szeretettel vár az Egyesület Vezetősége
Megosztás: 
Share page with AddThis