Raksányi Éva kiállítása a Táborhegyi Népházban, március 29.-én, pénteken 19.00 órakor.
Megnyitja: dr. Feledy Balázs művészeti író, Közreműködik:La Caffettiera Stioppeta kórus.
"Érettségi után a műszaki pályát választottam, mérnökként dolgoztam, míg 2009-ben megszűntek szakmai kötelezettségeim és elkezdtem nyugdíjas éveimet. Ekkor nyílt lehetőségem régen dédelgetett álmom megvalósítására – a festészet rejtelmeinek megismerésére.
Miután művészeti előképzettségem nem volt, ezért minden lehetőséget megragadtam a tanulásra, hogy a festészet technikáját elsajátítsam. Különböző technikákat ismertem meg és próbáltam ki, ezáltal munkáim és én is folyamatos változáson mentünk, megyünk át. Sokat gondolkodtam azon, hogy művészek-e azok a festők, akiknek szakírányú képzettsége nincs, de végül arra jutottam, hogy a művészet szabad és nem a végzettség determinálja. Nem mindenki festőművész, aki művészeti akadémiát végzett, ez önmagában nem elég. Sokat kell tanulni, megismerni, dolgozni és Önök, a nézők döntik el, mely alkotások jutnak el a szívükig! Amatőr festőként vallom, hogy a művészet a valóság visszatükröződése az alkotó látásmódján keresztül. Alapjában véve realista festőnek vallom magam, a valóságból, a természetből építkezem. Szeretek a természetben alkotni, ámbár a különböző „izmusok”, művészeti irányzatok néha elcsábítanak. Az alkotás számomra nemcsak kikapcsolódás a hétköznapokból, hanem örömforrás és ezt az érzést, energiát, ami valahol bennem van, szeretném felfedezni és átadni nézőimnek.
Az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete vezetőségének köszönhetően 2013-ban a Táborhegyi Közösségi Házban rendezhettem meg első önálló kiállításomat, 2015-ben másodszor és most, 2019-ben is lehetőséget kaptam munkáim bemutatására. Köszönet érte. Az utóbbi három évben készült képeimből válogattam a kiállítás anyagát, így látható, mennyire szeretek új dolgokat kipróbálni, technikai és képi vonatkozásban is. Remélem, képeim tükrözik, hogy amit festek, az fontos számomra."

Raksányi Éva
 
 

Megosztás: 
Share page with AddThis