Ez évben is keressük az Óhegy Legjobb Szakácsát és az Óhegy Legjobb Cukrászát! A verseny most is az Óhegy Napok 3. napján, június 10-án vasárnap lesz.
SZAKÁCSVERSENY. A téma: Mátyás király és a reneszánsz kora. Nem lesz egyszerű a szakácsjelöltek dolga, mivel nem használhatnak paprikát, paradicsomot, krumplit, kukoricát. A rántást még nem ismerték, az ételeket kenyérbéllel, tejföllel, esetleg tejszínnel sűrítették. Nagyon kedveltek voltak a vadételek, a szárnyasok, de a halak is (főleg böjtös napokon). A húsokhoz mártásokat fogyasztottak, rengeteg variációban, és persze barna kenyeret.
Felhívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy főzni a helyszínen (a Népház kertjében) lehet, kizárólag bográcsban (ezt otthonról kell hozni!) Más főzőeszköz (gáz – vagy villanyrezsó, gázzsámoly stb.) használata a versenyen nem megengedett, az egyenlő esélyek biztosítása végett! Az alapanyagokat, fűszereket és a bográcsot a versenyzőknek kell magukkal hozni, tüzifát mi adunk. A szakácsoknak kb. 10-15 adag ételt kell főzni, amelyet aztán a közönség a helyszínen megvásárolt jegyek átadásával kóstolhat meg. Az egyesület a szakácsok által begyűjtött jegyek árát fizeti ki, így ennek arányában térülnek meg a résztvevők alapanyag kiadásai. Reggel 9 órakor kezdődik a főzés, majd az ételeknek 13:30-ra kell elkészülniük, eredményhirdetés 14 óra után várható. Közönségdíj is kiosztásra kerül, amit az a szakács kap, aki a legtöbb kóstolójegyet tudja felmutatni.
CUKRÁSZVERSENYRE jelentkezőknek viszont otthon kell elkészíteniük a versenyre benevezni kívánt süteményeket, amelyeket szintén június 11-én, legkésőbb 13 óráig kell leadni a Népházban, mellékelve egy borítékot, rajta egy jeligét, benne pedig a cukrászjelölt nevét és a receptet.
Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy elmélyedjenek Mátyás király korának konyhai rejtelmeiben, és az eredménnyeivel majd a vendégeket is megörvendeztessék!
Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségen:
Benyóné Dr. Mojzsis Dóra,
az Óhegy Napok szervezője:
30-3332902
 
Megosztás: 
Share page with AddThis