Előadás és kiállítás megnyitó a Táborhegyi Népházban, február 22-én, pénteken, 18:00 órakor. Megnyitja Dr. Nacsa János Alpár-érmes okleveles mérnök
Az egykori agyagbánya feletti lakóházat, ami valamikor a téglagyár óvodája volt, ma jeles művészek lakják, Juhász Endre zeneszerző, oboaművész, lányai, Juhász Andi és Juhász Györgyi a Miskolci Szimfonikusok művészei. Ebben a házban lakott Bajnay Zsolt Ybl díjas építészmérnök, festőművész. Juhász Endre ezen az estén nemcsak zenei képességét mutatja be a vendégeknek, hanem írói vénájából is ízelítőt kaphatunk. Most második könyvét ismerteti, melynek borítóján Zsolt egyik festményét jelenik meg.
„Tájélmények” Bajnay Zsolt Ybl Díjas építész festményeiből.
A természet iránti rajongása ihleti Bajnay Zsolt számtalan képét. Festészete során semmilyen elv megvalósítására nem törekedett, mindig ösztönösen festett. Akár akvarell, akár pasztell technikával dolgozott céljait egy érdekes téma kapcsán a szépség és a különleges fényhatások ábrázolásában találta meg. Hite, hogy képeivel nem a valóságot kell megfesteni, hanem annak „égi mását”.
"A lélekvándor" Juhász Endre könyvbemutatója
Valahol Európában egy szerelmes pár éli mindennapjait. A fiú egyszer véletlenül bekap egy kábítószer pirulát és attól kezdve álmai és a valóság egybe folynak. Ezután különös, mesebeli képzelgései töltik ki életét, szerelme nagy bánatára. Az utolsó víziója után kijózanodik, de szelleme utazásainak nincs vége. Minduntalan felvetődik a kérdés:
- Vannak-e más dimenziók életünkben azon kívül, amit valóságnak tartunk?
- Vajon létezik-e álmaink világa, vagy csak az számít, amit tudatosan fölépítettünk magunknak?
A lélek barangolásait tárja föl Juhász Endre a főhős kalandjain keresztül az olvasónak, ebben a gondolatébresztő, de mégis szórakoztatóan cselekményes könyvben. A történetek és személyek a képzelet szüleményei, de az álomjelenetek valóságos álmokból merítenek.
Dallamos zenevilág Juhász Endre hangszerein játszik
Endre – aki eredendően zeneszerző és előadóművész – hangszerein mutatja be saját kompozícióit, saját zenei világát.
 
3050
Megosztás: 
Share page with AddThis