Erdei sétára és játékra hívjuk a hegyen lakó kisgyerekes családokat május 19-én vasárnap, a szokásos „családi vasárnap” programunk keretében.
Találkozás: reggel 9:00 órakor a 137-es busz Máramaros úti végállomásánál. A helyszín autóparkolásra is alkalmas.
Visszaérkezés: 12.00 -13.00 h között az Erdőalja úti busz végállomáshoz.
A családos túra útvonala: A kék jelzésen erdei ösvényen felkapaszkodunk a Tábor hegyre majd a Guckler-sétányon megyünk a Virágos-nyeregig (kb. 4 km), az új tanösvény nagy szakaszát ezzel bejárjuk.
A Virágos-nyeregben vár bennünket egy „játékállomás”, ahol lesz ügyességi és bátorsági próba, lesznek kreatív játékok, környezetismerettel és természetvédelemmel kapcsolatos találós kérdések kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Hazafele a Virágos-nyeregből a gyalogúton ereszkedünk le (kb. 1,6 km) a 137-es busz Erdőalja úti végállomásához. Akik az induló pontra kocsival jöttek, azok innen busszal 5 perc alatt érhetik el a Máramarosi végállomást.
A részvételt elsősorban óvodás korú és alsó tagozatos gyerekeknek ajánljuk. Ha a nagyobb testvérek is velünk tartanak, és még futja az erőből, le lehet sétálni a Gercse templomhoz (oda-vissza még 2,5 km).
Várunk minden érdeklődő családot, rokon és szomszéd gyerekeket! A hátizsákban mindenképpen legyen innivaló és szükség szerint ennivaló is.
Lehoczky Anikó és Halmágyi Edit szervezők
Megosztás: 
Share page with AddThis