Óhegyi Cserebere, Ad-Vesz avagy együtt megoldjuk

Virtuális faliújság - üzenőfal

Egyre több helyről halljuk, hogy szerveződjünk közösségekbe, fogjunk össze, amennyire lehet, hogy megtarthassuk a hagyományos emberi értékeket. Mi, itt a hegyen, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már van egy lazább közösségünk, a mi kis „falunk”, melynek „nappali szobája” a mi Óhegy Klubházunk.
Használjuk ki közösségünk előnyét! Hozzunk létre egy virtuális faliújságot (üzenőfalat), ami nem függ a külső körülményektől, amivel könnyebben megtaláljuk egymást. Az „Óhegyi Cserebere, Ad-Vesz” című virtuális faliújságon (facebook csoport), és a Klubház üzenőfalán folyamatosan elérhetőek lesznek az igények. Itt mindenki közzé teheti, mire van szüksége, mit tud adni cserébe. De fizetni is lehet, ha úgy mindkét félnek jobb. Lássuk, milyen esetek adódhatnak:
- mondjuk, nálam csak egy tiplit kellene befúrni a falba, amihez nem jön ki szakember. Ha ezt kiírom a faliújságra, akkor a szomszéd utcából valaki tudna segíteni, cserébe pl. lekvárt, befőttet adnék.
- két utcával feljebb a kismama elmenne bevásárolni/orvoshoz, ezért jó lenne egy pótnagyi, aki vigyáz addig a gyerekre. Cserébe a pótnagyinak is bevásárolhatna.
- sok eper/meggy/paradicsom termett, de nem tudom elrakni. Felesben valaki megtehetné.
- aki tud kovászos kenyeret sütni, dupla adag elkészítése csak kicsivel több munka. Cserébe meg kellene nyírni egy bokrot, vagy felásni egy ágyást a kertben.
- szeretnék szép barackot (burgonyát, stb.) venni, ki tud jó forrást? Ráadásul, ha többen vennénk egyszerre, az őstermelő házhoz is hozná: mindenki jól jár.
- Ha van egy felesleges kerékpárom, vagy gyermekemnek van egy kinőtt ünnepi öltönye, de cserébe semmire nincs szüksége a családnak, a cserét forintban jelölöm meg.
- stb., stb.
Ha egyetért fentiekkel, esetleg van további ötlete, örömmel várjuk jelentkezését az Óhegy Egyesület (egyesület@ohegy.hu) e-mail címén is. Ha valaki nem szívesen használja az internetet, vagy bármilyen okból nem fér hozzá, üzenetét kitűzheti a Klubház kerti bejárata melletti üzenőfalra, vagy bedobhatja a Klubház postaládájába, az „Óhegyi Cserebere, Ad-Vesz” címmel. Ezek mind kikerülnek a virtuális üzenőfalra.
Kedves Szomszédunk, Kedves Barátunk! Egy szerveződő, egymást segítő közösség jól tud működni, csak akarnunk kell, hiszen akadálya nincsen.

facebook csoportra kattintva

Cserebere

© 2021-2022 Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete - minden jog fenntartva