Kortárs művészet, válság idején

Szeptember 13-án, kedden 18.00-kor

Konjunktúra vagy recesszió?

ÓHEGY Kortárs Klub
Beszélgetés az Óhegy Klubházban

"Inter arma silent musae" – vagyis „háborúban hallgatnak a múzsák” – így tartja a Cicerónak tulajdonított mondás. De vajon tényleg így van-e? … És igaz-e, vonatkoztatható-e ez a mondás a jelenlegi viharos időszakunkra is?
Mi történik most a kortárs művészetben, hogy reagál a szektor a világban eszkalálódó válságsorozatra (COVID, klímaválság, aszály, infláció, háborús helyzetek, stb.), és hogy hat vissza a kortárs szcénára a világ, illetve a globális és lokális műkereskedelem, a piac maga? Csökken, vagy éppen hogy nő az érdeklődés és a kereslet a kortárs műalkotások iránt?
Ezekben a bizonytalan időkben vajon érdemes-e kortárs műtárgyakat vásárolni, és ha igen, mire kell figyelni, hogy ne ringassuk magunkat alaptalan illúziókba? Hogy lehetünk egyszerre elismert filantrópok és sikeres befektetők? Mennyire kell „képben lennünk”, hogy ne fázzunk meg egy félresikerült vétellel? Mi számít biztonsággal kecsegtető tranzakciónak?
Ezeket a praktikus témákat feszegetjük az első őszi klubesten, és (nem mellesleg) az őszi sorozat kezdetén visszanézünk a korábbi klubok témáira, egy kicsit előre is tekintve, hogy közösen tervezhessük az új évad izgalmas tematikáját. Szeretettel várunk!
Jelentkezés: a rendezvény előtt, időben kiküldött ÓHEGY hírlevél linkjén, vagy az Egyesület Facebook-oldalának rendezvényünkhöz kapcsolódó posztján keresztül.
Előre jelezzük, hogy a következő klubnapunk október 11-én, kedden 18.00-kor lesz. A témánk legyen addig titok, de már most írd be a naptáradba ezt a dátumot!
A kortárssal kapcsolatos kérdéseidet előzetesen is elküldheted az alábbi e-mail címre.

Üdvözlettel, a Klub vezetője:
Gajzágó György
art@artcenter.hu

kortárs klub

© 2021-2022 Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete - minden jog fenntartva