Nem veszélyes ötszemélyes

2022. december 9., péntek
Kiállítás megnyitó 
az Óhegy-klubházban
(megtekinthető február 5-ig)

AKTUALITÁSOK

A kiállító grafikusok:
Csankovszki Csilla, Dely Dorka, Gaál Mici, 
Győri Bori és Rácz Eszter Anna.
A kiállítást megnyitja: Turi Lilla illusztrátor.

Öt grafikus közös kiállítása nyílik az Óhegy Klubházban Nem veszélyes, ötszemélyes címmel. Az alkotók a Corvin Rajziskola illusztrátor képzésén ismerkedtek meg egymással pár éve, ahol Rofusz Kingától tanulhattak az illusztráció folyamatáról, technikákról. Kinga inspiráló hatása azóta is hat a munkájukra, amit nagy lelkesedéssel, de egyelőre még nem főállásban végeznek. Van köztük, aki reklámügynökségnél, van, aki multinál, gyerekkönyv kiadónál vagy kórházban dolgozik, és a hétköznapi tevékenységeik mellett vagy után szakítanak időt az alkotásra: éjszaka, hajnalban, hétvégén - a konyhaasztalon, a parkettán, a verandán vagy a padláson.
A közös szellemi műhely csak tovább mélyítette azt, ami eredetileg is összekötötte őket: az, hogy a manuális, kísérletező technikákat részesítik előnyben. Sokszor egy félrecsúszott vonal vagy egy véletlenül odacsöppent, letörölhetetlen festékpaca állítja őket a legizgalmasabb kihívások elé, és indít el újabb kreatív folyamatokat.
A kiállításon bemutatott képek között mesekönyv illusztrációk, felnőtteknek és gyerekeknek szóló irodalmi magazinoknak készült munkák, könyv- és CD-borítók is szerepelnek. Néhány olyan képet is láthat a közönség, melyek bepillantást nyújtanak a grafikusok vázlatfüzetébe, a szabad alkotás, kísérletezés folyamatába, a hétköznapi helyzetek vizuális leképezésébe.
A kiállító grafikusok: Csankovszki Csilla, Dely Dorka, Gaál Mici, Győri Bori és Rácz Eszter Anna. A kiállítást megnyitja: Turi Lilla illusztrátor.
A szervezők kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várnak a nyitóra.

A kiállításból